Καλοκαίρι 2010 | Τεράστια Πτώση στον Τουρισμό

Βρισκόμαστε ήδη στη μέση του καλοκαιριού του 2010: κάποιοι έχουν ήδη φύγει για διακοπές, άλλοι ετοιμάζονται και περισσότεροι από ποτέ δε θα κάνουν φέτος διακοπές…

Μετά από mini έρευνα στους νέους διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι φέτος θα κάνουν διακοπές σε εξοχικά σπίτια φίλων και συγγενών προκειμένου να κερδίσουν σε διάρκεια ενώ συνεχώς έδαφος κερδίζει η ιδέα του camping- οργανωμένου ή μη.

Παράλληλα, οι τιμές εμφανίζονται αισθητά μειωμένες φέτος σε σχέση με πέρυσι αφού οι ξενοδόχοι βλέπουν τα καταλύματα τους άδεια. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι βρήκαμε 4κλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων μέσα στην πόλη της Ρόδου με 90 €!

Σχετικά τώρα με τον εισερχόμενο τουρισμό και ενώ η φετινή τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται σιγά σιγά (Ιανουάριος-Αύγουστος 2009), η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση στους κορυφαίους προορισμούς για τους Βρετανούς καταγράφοντας πτώση της τάξης του 20%, με τη Ζάκυνθο και την Κρήτη να σημειώνουν τις σημαντικότερη μείωση στις προτιμήσεις τους.

Παρακολουθώντας τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2010 που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στη Β. Ευρώπη, προκύπτει μείωση κατά 13,4% στις πωλήσεις τουριστικών πακέτων με προορισμό την χώρα μας για το προσεχές καλοκαίρι στη Βρετανία και 3% στη Γερμανία, που αποτελούν δύο από τις κυριότερες χώρες εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας τα παραπάνω στοιχεία, θεωρούμε ότι ο Ε.Ο.Τ. οφείλει να συνεχίσει εκτεταμένα την προβολή της Ελλάδας και να αναπτύξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού (αγροτουρισμός, θρησκευτικός κλπ) προκειμένου ο τουρισμός, η μόνη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, να μη δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Συντάκτρια: FotiniZer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;