Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το νοτιότερο και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 41.472 κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Μια βόλτα στην πρωτεύουσα της Ζακύνθου και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι μια πόλη για όλα τα γούστα… Συνδυάζει αριστοτεχνικά τα αξιοθέατα με τη διασκέδαση και, φυσικά, το shopping!

O πλέον πολυσύχναστος δρόμος στην πρωτεύουσα του νησιού είναι η παραλιακή λεωφόρος Λομβάρδου. Ξεκινήστε τη βόλτα σας στην πόλη της Ζακύνθου από εδώ και συγκεκριμένα από τον επιβλητικό ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου φυλάσσονται τα λείψανά του. Ακριβώς δίπλα στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο, με μια πλούσια συλλογή εικόνων και κειμηλίων.

Αξίζει να δείτε

* Λόφος του Στράνη: Μόλις 2 χλμ. από την πόλη δεσπόζει ο λόφος, όπου ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, εμπνεύστηκε τον «Ύμνο εις την Ελευθερία», μια αιώνια πνευματική παρακαταθήκη. Θα νιώσετε Ελεύθεροι αλλά ταυτόχρονα Πολιορκημένοι από την ομορφιά της φύσης…

* Βενετσιάνικο Κάστρο: Θαυμάστε το πάλαι ποτέ σύμβολο της ενετικής κυριαρχίας μέσα από τα λιγοστά ερείπια που σώζονται στην περιοχή της Μπόχαλης. Ο Λέων του Αγίου Μάρκου, έμβλημα της Γαληνότατης Δημοκρατίας των Ενετών είναι ό, τι έχει απομείνει να θυμίζει την παλιά αίγλη του Κάστρου.

* Μπουγαρίνι: Μη φύγετε από το νησί, αν δεν πάρετε μαζί σας το περίφημο άρωμα που προέρχεται από ένα ιδιαίτερο είδος γιασεμιού. Οι Ζακυνθινοί δείχνουν πως ξέρουν καλά πώς να «αιχμαλωτίζουν» τις αισθήσεις και όλη την ευωδιά σε ένα μπουκάλι. Φορέστε το και εντυπωσιάστε!

* Μουσείο Σολωμού: Χώρος ιερός, όπου «στεγάζονται» τα πνευματικά «διαμάντια» της Ζακύνθου. Οι τάφοι του Διονύσιου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου έχουν μεταφερθεί σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου φυλάσσονται με σεβασμό. Στις υπόλοιπες αίθουσες του μουσείου, εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Εθνικού μας ποιητή και άλλων επιφανών Ζακυνθινών λογίων, προσωπογραφίες ιστορικών φυσιογνωμιών του νησιού κ.λ.π.

*Πλατεία Αγίου Μάρκου: Περπατήστε στην πλατεία της Χώρας, η οποία κάποτε υπήρξε σημείο συνάντησης των ευγενών. Θαυμάστε την καθολική εκκλησία του Αγίου Μάρκου και θυμηθείτε ότι κάποτε στο ίδιο μέρος οι «ποπολάροι» έκαψαν το Libro d’oro, το βιβλίο των ευγενών, γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία.

Παραλίες

* Ναυάγιο: Κανένας δε λέει όχι στην… «ντίβα» της Ζακύνθου. Μια παραλία, που «ταξιδεύει» στα πέρατα του κόσμου, διαφημίζοντας τη χώρα μας ως τόπο διακοπών «διαλεγμένο από τους θεούς», έχει… παρελθόν. «Νονός» της το ναυάγιο ενός πλοίου, το οποίο προσάραξε στα αβαθή το 1982, μεταφέροντας λαθραία τσιγάρα. Το «κουφάρι» του, που «αναπαύεται» στην πάλλευκη αμμουδιά, με πανύψηλα απόκρημνα βράχια να πυργώνονται, παραπέμπουν σε σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας.

* Σπηλιές του Κερίου: Αν βαρεθήκατε τις επίπεδες αμμώδεις παραλίες, τότε κατηφορίστε στο νοτιότερο σημείο του νησιού· ζήστε την απόλυτη εμπειρία σε μία τοποθεσία όπου η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με βάρκα. Δύο βραχώδη υψώματα αγκαλιάζουν μια απόκρημνη ακτή που κατεβαίνει κατακόρυφα στη θάλασσα. Μην αρκεστείτε μόνο στο να τα θαυμάζετε, αφού το πρώτο κρύβει ένα μαγικό άνοιγμα. Διασχίστε το κολυμπώντας και θα βρεθείτε σε έναν ιδιότυπο «οικισμό», του οποίου μέλη είναι πολλοί… αστερίες!

* Κόλπος του Λαγανά: Πρωί και βράδυ στο Λαγανά γίνεται το… «σώσε»! Οι όροι «ξεκούραση» και «ηρεμία» δεν περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιο της περιοχής. Ζήστε την εμπειρία της πιο κοσμικής παραλίας του νησιού, βουτώντας στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και νιώθοντας την αδρεναλίνη σας να εκτινάσσεται στα ύψη με τα πιο extreme θαλάσσια σπορ. Ακολουθεί ουζοκατάνυξη σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια της περιοχής με λαχταριστά παραδοσιακά εδέσματα. Όταν ο ήλιος πέσει, επιστρέψτε στον τόπο του «εγκλήματος» για διασκέδαση… «ξένης καταγωγής». Εδώ, το κιτς έχει την τιμητική του! Στα πλέον φημισμένα «στέκια» των Άγγλων, με τις χρωματιστές φωταγωγημένες επιγραφές τύπου «Λας Βέγκας», όλα γίνονται μέχρι τελικής πτώσεως! Ποτό, χορός και ξεφάντωμα εκτός ορίων. Αν δεν το αντέχετε, αντιμετωπίστε το απλά σαν… εκπαιδευτική εκδρομή!

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;