Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Ρόδο

Η Ρόδος, είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου. Γενικότερα, είναι το τέταρτο σε έκταση νησί της Ελλάδας, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 163.476 κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Παλιά Πόλη

Είναι αδιαμφισβήτητα η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Ρόδου. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού κουβαλάει αιώνες τώρα στην πλάτη της ένα τόσο αξιόλογο ιστορικό παρελθόν; Την αγάπησαν οι ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννη, την πολιόρκησαν οι Οθωμανοί, την ερωτεύτηκαν οι Ιταλοί. Αφήνοντας ο καθένας το δικό του σημάδι, όλοι μαζί δημιούργησαν μια πόλη μέσα στην πόλη, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα οικιστικής ανάπτυξης.

Εισέρχεστε στην Καστροπολιτεία από τη Θαλασσινή Πύλη (στο εμπορικό λιμάνι) και περπατάτε με κατεύθυνση προς τα αριστερά, προκειμένου να οδηγηθείτε στην Πλατεία Ιπποκράτους, το σημείο αναφοράς και meeting point για τους περισσότερους επισκέπτες. Από εκεί χάνεστε, στην κυριολεξία, στα λαβυρινθώδη σοκάκια ενώ η αίσθηση ότι βρίσκεστε μέσα σε μια χρονομηχανή σάς κατακλύζει αυθόρμητα. Μια μυστηριακή αύρα «πλημμυρίζει» τα κύτταρά σας την ώρα που εικόνες με έφιππους οπλισμένους ιππότες ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σας. Ωστόσο, η πραγματικότητα σας επιφυλάσσει συγκλονιστικές συγκινήσεις: το μεγαλοπρεπές Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη βορειοδυτική πλευρά, το επιβλητικό Τζαμί Σουλεϊμάν λίγο πιο πέρα, το Ρολόι -απ’ όπου η πανοραμική θέα στην Παλιά Πόλη είναι μαγευτική- και τα Δημοτικά Λουτρά (Γενί Χαμάμ) γεμίζουν το φακό σας με αμέτρητα φωτογραφικά κλικ!

Αξίζει να δείτε

Λίνδος

Ο οικισμός είναι κτισμένος κάτω από τον επιβλητικό βράχο της αρχαίας Ακρόπολης. Η ισχυρότερη δωρική πόλη της Ρόδου πάντα ήταν κατοικημένη. Σήμερα σώζονται δωρικές κολόνες, ερείπια του αρχαίου θεάτρου, του ναού της Λινδίας Αθηνάς και η λαξευμένη σε βράχο τριήρης. Κάτω από την προστατευτική παρουσία του ερειπωμένου βράχου απλώνονται αρχοντικά καπετανόσπιτα του 16ου αι. και λαϊκές κατοικίες, πιστές σε συγκεκριμένη αρχιτεκτονική. Ο λαβύρινθος που συγκροτείται από λιθόστρωτα καλντερίμια περιβάλλει ασβεστωμένα σπίτια με μαύρες ή πρασινωπές στέγες και εντυπωσιακές προσόψεις που θυμίζουν αρχαία Ελλάδα. Αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος. Μόνο τα γαϊδουράκια επιτρέπεται να διαβαίνουν τους δρόμους, μεταφέροντας στην Ακρόπολη τους επισκέπτες. Στη Λίνδο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλές βυζαντινές εκκλησίες και τοιχογραφίες, με την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, δίπλα στο λιμανάκι που αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος, να ξεχωρίζει.

Προκλητικά πράσινο νησί

Αν νομίζετε ότι η Ρόδος είναι μόνο παραλίες πλανάσθε πλάνην οικτράν. Το εσωτερικό του νησιού και κυρίως η δυτική πλευρά απλώνεται μέσα από ορεινούς όγκους, πυκνά πευκοδάση και καταπράσινες κοιλάδες. Αν και αξιοποιημένη, η δυτική πλευρά, λόγω της έκθεσής της στα μελτέμια, δεν είναι τόσο δημοφιλής. Οι επισκέπτες περιορίζονται στις αρχαίες πόλεις της Ιαλυσού και της Κάμειρου, ενώ μπορούν να γνωρίσουν το δάσος του Μονόλιθου και το όρος της Φιλερήμου. Η πιο ξακουστή, δυτική τοποθεσία είναι η Κοιλάδα των Πεταλούδων, ένα ειδυλλιακό μέρος στην περιοχή του Θεολόγου, μετά το χωριό Πάνω Καλαμώνας.

Εκατομμύρια πεταλούδες κοιμούνται κρεμασμένες σε βράχους και δέντρα, βρίσκοντας καταφύγιο σε μια σκοτεινή πυκνόφυτη τοποθεσία. Το ρυάκι Πελεκάνος, που κατεβαίνει από το βουνό Καλοπέτρα, δημιουργεί στο διάβα του μικρές λιμνούλες και καταρράκτες με γάργαρο νερό, ενώ ο ήλιος προσπαθεί να τρυπώσει ανάμεσα στις πυκνές φυλλωσιές. Ο επισκέπτης περνά με αργό και ήσυχο βηματισμό από ξύλινα γεφύρια, ειδάλλως ενδεχόμενοι κρότοι μπορούν να ταράξουν τις πεταλούδες και το χαρούμενο πετάρισμα των φτερών τους να μετατραπεί σε θανατηφόρο χτύπημα, αν προσκρούσουν στα δέντρα. Εξίσου πράσινη είναι και η τοποθεσία Εφτά Πηγές, μια όαση δροσιάς, ανατολικά της Ρόδου. Το αυτοκίνητο είναι περιττό στα στενά μονοπάτια που βγάζουν σε μία ακόμα τοποθεσία πλούσιας βλάστησης με πλατάνια, πεύκα, αναβλύζουσες πηγές κι ένα φράγμα που αποδίδεται στους Ιταλούς.

Παραλίες

* ΙΞΙΑ. Ίσως δεν είναι η πιο διάσημη και πολυσύχναστη, γεμίζει όμως πάντα, με τους θαμώνες των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και με τους windsurfers που φροντίζουν να εκμεταλλεύονται τους δυνατούς ανέμους της!

* ΦΑΛΗΡΑΚΙ. Η απέραντη χρυσαφένια του αμμουδιά και τα ρηχά, πεντακάθαρα νερά και τα διάφορα water-sports είναι που καθιστούν την παραλία στο Φαληράκι τόσο δημοφιλή. Σίγουρα πάντως, το άνοιγμα του beach bar Αλάτι έχει δώσει… γεύση στην παραλία! Μην απορήσετε αν ανάμεσα στις ξαπλώστρες η επικρατέστερη γλώσσα είναι τα αγγλικά.

* ΤΣΑΜΠΙΚΑ. Δημοφιλέστατη αμμώδης παραλία, από τις πιο όμορφες του νησιού. Οι οικογένειες είναι εδώ οι πλέον τακτικοί θαμώνες, λόγω των ρηχών, πεντακάθαρων νερών και φυσικά της άμμου. Ποικιλία από εστιατόρια, καφέ και ουζερί «κοσμούν» την ακτογραμμή.

*ΛΙΝΔΟΣ. Οι παραλίες της Λίνδου δεν χρειάζονται καμία άλλη σύσταση! Η πρώτη, δημοφιλής και αριστοκρατική, μαζεύει τόσο κόσμο που είναι θαύμα αν θα βρεις λίγο χώρο να απλώσεις την πετσέτα σου..

* ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ. Οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν τη μία εκ των δύο παράδεισο των wind & kite surfers. Στην άλλη, βέβαια, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, χαζεύοντας τις εντυπωσιακές τους φιγούρες!

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;