Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς: Τέλεια χοιρινά κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού
Απλά, εύκολα και πεναντόστιμα.

Σαν πετύχουν τα ορεκτικά τύφλα να χει το κυρίως πιάτο, λένε αρκετοί που γνωρίζουν από κουζίνα. Με αφορμή το ρεβεγιόν της αλλαγής του χρόνου, υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορεί να ετοιμάσετε απλά εύκολα για να χορτάσουν, αλλά να μην τους πέσει βαρύ, ένα γεύμα

Και τι καλύτερο από ένα γευστικό ορεκτικό, όπως κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Δείτε τη διαδικασία και τα υλικά:
30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά:

Μερίδες: για 8 άτομα

Για τους κεφτέδες

  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό, το ούζο, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  • Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά και τον τριμμένο πάγο ή το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  • Πλάθουμε* κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού, βάρους περίπου 25 – 30 γρ.
  • Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι.
  • Ψήνουμε τους κεφτέδες κατευθείαν από το ψυγείο** για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  • Συνοδεύουμε με μουστάρδα της αρεσκείας μας.
  • Μυστικά νοστιμιάς *Προτού πλάσουμε τους κεφτέδες, δοκιμάζουμε έναν μικρό κεφτέ, που τον ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για να δούμε τι χρειάζεται να προσθέσουμε (αλάτι, πιπέρι, κάποιο μπαχαρικό), ώστε να βελτιώσουμε τη γεύση.
  • **Ψήνουμε κατευθείαν από το ψυγείο σε καλά προθερμασμένο, δυνατό φούρνο, ώστε να προλάβουν οι κεφτέδες να κάνουν κρούστα και μέσα να παραμείνουν ζουμεροί.
  • Καν’ το νωρίτερα: Το µείγµα µπορούµε να το φτιάξουµε αποβραδίς, ενώ τα κεφτεδάκια τα πλάθουµε αρκετές ώρες νωρίτερα (τα αφήνουµε στο ψυγείο καταπώς περιγράφουµε στη διαδικασία).
  • Τα ψήνουµε µέχρι και 2 ώρες προτού τα σερβίρουµε.

Πηγή: gastronomos.gr

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
0 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;