7 απλά tips για έναν πλήρη μπουφέ
Απλές συμβουλές για να ενθουσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Αυτές τις ημέρες τις εορταστικής περιόδου, αλλά και όχι μόνο, πολλοί σκέφτονται πως θα ικανοποιήσουν και καταπλήξουν τους καλεσμένους τους με το τραπέζι που θα τους κάνουν.

Ένα ωραίο ρεβεγιόν σημαίνει προσωπικές επιλογές και μαγειρική, ωραίο κρασί και πεντανόστιμα εδέσματα.

Πολλοί δίνουν βάση στον μπουφέ κάτι που είναι άκρως λογικό.

Να λοιπόν μερικές ωραίες ιδέες που θα επιλέξουμε για να συνθέσουμε τον γιορτινό μας μπουφέ: από βελούδινες ωραίες σούπες μέχρι ταρτάκια, μπρουσκέτες και πιτάκια, και από γκλασαρισμένα σουβλάκια και μπουτάκια κοτόπουλου, μέχρι καλοφτιαγμένα και εύκολα ρολά από κρέας ή πουλερικό, που κόβεται σε φέτες και σερβίρεται εύκολα στο πόδι.

Το παν είναι ο προγραμματισμός. Για παράδειγμα, οι σούπες μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα του μπουφέ απλώς τις ζεσταίνουμε και τις πολτοποιούμε. Οι πίτες επίσης μπορούν να είναι έτοιμες ακόμη και 2-3 ημέρες πριν και να φυλαχθούν στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο. Την ημέρα του μπουφέ απλώς τις ψήνουμε όπως είναι παγωμένες. Στα ρολά και τις παρασκευές με κρέας, διαβάζουμε προσεκτικά τις συνταγές για να υπολογίσουμε τους χρόνους ψησίματος και κυρίως του μαριναρίσματος, αν απαιτείται.

Πάμε να δούμε 7 απλά μυστικά για έναν εντυπωσιακό μπουφέ, χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερος κόπος και χρήμα. 

1. Προτιμάμε ορεκτικά και μεζεδάκια χωρίς σάλτσες για να τα παίρνουμε εύκολα με τα χέρια από τις πιατέλες. Μαζί τους μπορούμε να έχουμε ντιπ, όπου χρειάζεται, μοιρασμένα σε μικρά μπολάκια, για ευκολία.

2. Προτιμάμε σούπες βελουτέ για να μην πιτσιλιζόμαστε από ολόκληρα κομμάτια που τυχόν πέζουν στο ζουμί κατά το σερβίρισμα. Τις μοιράζουμε σε φλιτζάνια, μικρά μπολάκια, χαμηλά ποτήρια, ακόμη και σε σφηνάκια.

3. Οι πίτες και τα πιτάκια είναι απαραίτητα, καθώς κόβονται ή σερβίρονται εύκολα.

4. Τα συνοδευτικά με πατάτες είναι προτιμότερο να είναι φουρνιστά, χωρίς πολλά ζουμιά, ώστε με ένα κουτάλι να πάρουμε εύκολα μια ποσότητα στο πιάτο μας, σχεδόν όσο εύκολα σερβιριζόαμστε ένα πιλάφι ή το κουσκούς.

5. Καλό είναι να υπάρχουν λογής λογής σουβλάκια που επίσης σερβίρονται εύκολα. Δεν χρειάζεται να έχουν το κλασικό μέγεθος -κόβουμε τα καλαμάκια στη μέση και φτιάχνουμε πολλά, μικρότερα.

6. Ενα ρολό από κρέας είναι απαραίτητο, αφού κόβεται εύκολα σε φέτες και σερβίρεται χωρίς πρόβλημα. Σε ξεχωριστά μπολάκια θα έχουμε το gravy ή τις σάλτσες τους και αν δεν έχουν, απαραίτητα μουστάρδα ή μια εύκολη σος γιαουρτιού.

7. Οι σαλάτες, εύκολες εξ ορισμού, ας υπάρχουν σε αρκετή ποικιλία (με λάχανο, πράσινες κ.λπ.).

Με πληροφορίες από το gastronomos.gr

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food styling: Tina Webb

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;