Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες αιτήσεις - Ποιες θα επανεξεταστούν!
Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε αναλυτικά!

Συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2018, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr. Όπως είναι γνωστό, ήταν πάρα πολλοί οι δικαιούχοι που απορρίφθηκαν από το σύστημα, καθώς λαθεμένα αναγνωρίστηκαν από αυτό ως κάτοικοι εξωτερικού τα τελευταία 5 χρόνια. Επιπλέον, πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι υπερήλικες (άνω των 70 ετών), καθώς και νέοι ή μακροχρόνια άνεργοι.

Η ΗΔΙΚΑ τις τελευταίες μέρες παλεύει για να προλάβει εντός της προθεσμίας να επιλύσει τα λάθη και τα προβλήματα, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα όσοι τα δικαιούνται αντικειμερνικά.

Έτσι, χιλιάδες πολίτες που εντοπίστηκαν ως κάτοικοι εξωτερικού, θα πρέπει να ξαναμπούν στο koinonikomerisma.gr για να κάνουν αίτηση. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα άνω των 70 ετών, που πληρούν φυσικά τα απαραίτητα κριτήρια. Μπορεί να είχε ανακοινωθεί πως οι συγκεκριμένοι δε χρειάζεται να κάνουν αίτηση και πως τα χρήματα θα τους πιστώνονταν αυτόματα, αλλά λόγο των προβλημάτων που ανέκυψαν, θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια από κάποιο νεότερο προκειμένου να μπουν στο σύστημα, να πατήσουν το κουμπί επαναξιολόγηση και να οριστικοποίησουν την αίτηση τους αφού εγκριθεί μετά τις διορθώσεις.

Επίσης, αναμένεται να επανεξεταστούν και οι αιτήσεις των νέων ή μακροχρόνια άνεργων, που λόγω περιστασιακής ή ανασφάλιστης απασχόλησης δεν συμπλήρωσαν τον ελάχιστο ένα μήνα ασφάλισης ώστε να πάρουν κοινωνικό μέρισμα.

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τρεις τελικά οι πληρωμές! Πότε θα γίνει η επόμενη;

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από όλους στη σωστή συμπλήρωση του αριθμού λογαριασμού (IBAN) όπου θα πιστωθεί το ποσό του κοινωνικού μερίσματος καθώς και στο e-mail και στον αριθμό κινητού τηλεφώνου είτε του ίδιου του δικαιούχου είτε (αν πρόκειται για υπερήλικα) κάποιου συγγενικού προσώπου προκειμένου να υπάρχει επικοινωνία από και προς την ΗΔΙΚΑ για κάθε πρόβλημα.

Τα συνηθέστερα λάθη εντοπίζονται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία. Εάν υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα από τα ΚΕΠ για να γίνει ενημέρωση του ΑΜΚΑ ως προς τον ΑΦΜ.

Οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται:

Σε ΚΕΠ για ενημέρωση/διόρθωση ΑΜΚΑ
Στον ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης
Στον ΟΑΕΔ για θέματα ανεργίας

Σε κάθε περίπτωση για όποιες αλλαγές συμβαίνουν, το σύστημα του κοινωνικού μερίσματος, είτε ενημερώνεται αυτόματα, είτε τα ΚΕΠ και ο ΕΦΚΑ ενημερώνουν υπηρεσιακά την ΗΔΙΚΑ.

Να σημειωθεί πως δεύτερη ευκαιρία να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 2018, θα έχουν κάποιοι πολίτες, στους οποίους η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έχει απορριφθεί.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν εκ νέου ορισμένες αιτήσεις που απορρίφθηκαν για λίγα ευρώ πάνω από τα 9.000 ευρώ. Στόχος είναι να επιλεγούν οι δικαιούχοι και να υποβάλουν νέα αίτηση ώστε να καταβληθεί το μέρισμα από τα χρήματα που απομένουν από το συνολικό ποσό των 710 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα λάθη που πρέπει να προσέξεις για να μην το χάσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
FT
2 - 2
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
'
80 - 82
BARC
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;