Ακμή: Ποιες τροφές την επιδεινώνουν;
Αν είσαι επιρρεπής στην ακμή, αυτές οι τροφές θέλουν προσοχή και μέτρο!

Η διατροφή και η δερματική υγεία είναι δύο πράγματα αλληλένδετα.

Είναι γεγονός πως όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων πλέον αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα τόσο σε πρόσωπο όσο και σε σώμα, τα οποία, όπως γνωρίζουμε, εκδηλώνονται με ενοχλητικά σπυράκια.

Η έξαρση της ακμής είναι ένα περίπλοκο δερματικό πρόβλημα, για το οποίο μπορεί να ευθύνονται μια σειρά από παράγοντες, όπως οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα, οι επιπτώσεις απ’ το μακιγιάζ, το άγχος και η ποιότητα της καθημερινής διατροφής.

Συγκεκριμένα, η διατροφική νοοτροπία ενός ανθρώπου καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιδείνωση της ακμής. Παρακάτω, θα δεις κάποιες διατροφικές κατηγορίες, οι οποίες προκαλούν πολύ συχνά έξαρση της ακμής, σε άτομα που είναι επιρρεπή σε αυτήν.

1. Γαλακτοκομικά 

Σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξαχθεί απ’ την Αμερικανική Δερματολογική Ακαδημία, είναι σαφές ότι η κατανάλωση γάλακτος σχετίζεται άμεσα με την έξαρση της ακμής, καθώς το ζωικό γάλα έχει κάποια συστατικά που επηρεάζουν τις ορμόνες του οργανισμού, στις οποίες αποδίδεται η ευθύνη για την εκδήλωση εξανθημάτων και άλλων δερματικών σημαδιών, όπως τα σπυράκια.

2. Καφές

Σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν, πόσο μάλλον το πρωί. Ωστόσο, ο καφές μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ακμής, εξαιτίας του οξέος που έχουν οι σπόροι του, το οποίο ενδέχεται να εκτοξεύσει τα επίπεδα κορτιζόλης (“ορμόνη του στρες”) στο αίμα μας.

3. Σκευάσματα πρωτεΐνης

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, τα συμπληρώματα διατροφής και πόσο μάλλον τα σκευάσματα πρωτεΐνης, που πολύς κόσμος φαίνεται να έχει ήδη ενσωματώσει στην καθημερινή του διατροφή, προκαλούν ένταση της ακμής στο πρόσωπο.

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey protein) είναι ένα αρκετά δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λευκίνη και γλουταμίνη, αμινοξέα τα οποία μπορούν συμβάλλουν στη δημιουργία και εμφάνισης ακμής.

Τέλος, τα αμινοξέα που βρίσκονται στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος, ενδέχεται επίσης να πυροδοτούν μεγαλύτερη παραγωγή ινσουλίνης, πράγμα που συνδέεται εξίσου με την εμφάνιση ακμής.

4. Ζάχαρη

Η ζάχαρη, αυξάνοντας τη φλεγμονή στον οργανισμό, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ανάπτυξη δερματικών προβλημάτων, όπως τα σπυράκια. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συστήνουν σε όσους και όσες ταλαιπωρούνται από ακμή, να περιορίζουν την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν.

Δες κι αυτό: Ποιες τροφές είναι καλό να αποφεύγουμε όταν είμαστε άρρωστοι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;