Λάθη στην κουζίνα: Πώς μαγειρεύονται σωστά τα λαχανικά
Τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον οργανισμό μας καθώς αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών. Ωστόσο, βασικό κομμάτι της κατανάλωσης τους είναι η συντήρηση και το μαγείρεμα με τον σωστό τρόπο!

Screen Shot 2016-12-28 at 13.19.34

Τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον οργανισμό μας καθώς αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών. Ωστόσο, βασικό κομμάτι της κατανάλωσης τους είναι η συντήρηση και το μαγείρεμα με τον σωστό τρόπο!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο τρόπος που μαγειρεύεις τα λαχανικά επηρεάζει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα. Σε αυτό το κομμάτι κάνουμε όλοι κάτι λάθος.

Το βράσιμο αποτελεί έναν ακατάλληλο τρόπο μαγειρέματος των λαχανικών, καθώς οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%.

large

Το βράσιμο δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Ο ιδανικός τρόπος διατήρησης της θρεπτικής αξίας αυτών των λαχανικών είναι να μαγειρεύονται με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα.

Εναλλακτικές επιλογές μαγειρέματος είναι το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;