Άαρον Σόρκιν: Γράφει σενάριο ταινίας για την επίθεση στο Καπιτώλιο
«Θα γράψω για αυτό. Κατηγορώ το Facebook για την 6η Ιανουαρίου».

Ο Άαρον Σόρκιν αποκάλυψε ότι γράφει το σενάριο ταινίας για τις διαδηλώσεις και την εισβολή την 6η Ιανουαρίου του 2021 στο κτίριο του Αμερικανικού Καπιτωλίου.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίου του podcast «The Town with Matt Belloni» η ταινία αναφέρθηκε ως πιθανή συνέχεια του «The Social Network» που ανιχνεύει την άνοδο της διαδικτυακής παραπληροφόρησης.

Όταν ρωτήθηκε ποιον ρόλο πρέπει να παίξουν το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα στη «διαχείριση με υπευθυνότητα των μέσων ενημέρωσης και συνεπώς της δημοκρατίας στις ΗΠΑ» ανέφερε:

«Θα γράψω για αυτό. Κατηγορώ το Facebook για την 6η Ιανουαρίου».

O Σόρκιν, πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί «να αγοράσουμε ένα εισιτήριο κινηματογράφου» για να μάθουμε γιατί πιστεύει ότι το κοινωνικό δίκτυο έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος συνέχισε επικρίνοντας την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας: «Το Facebook έχει, μεταξύ άλλων, συντονίσει τον αλγόριθμό του για να προωθεί το πιο διχαστικό υλικό, επειδή αυτό θα αυξήσει τη διάδραση. Αυτό είναι που θα σας οδηγήσει σε αυτό που αποκαλούν μέσα στους διαδρόμους του Facebook “ατέλειωτη κύλιση”».

Η ταινία “The Social Network” με πρωταγωνιστή τον Τζέσι Άιζενμπεργκ ως Μαρκ Ζάκενμπεργκ και θέμα την ίδρυση του Facebook κυκλοφόρησε το 2010. Το σενάριό της έγραψε ο Σόρκιν και απέσπασε βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;