Έξι ντοκιμαντέρ του Netflix που ασχολήθηκαν με τα ναρκωτικά και τις επιπτώσεις τους
Ντοκιμαντέρ στο Netflix που θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα για τον βρόμικο κόσμο των ναρκωτικών μακριά από την (συχνά) τηλεοπτική και κινηματογραφική ρομαντικοποίησή του.

Τα ναρκωτικά αποτελούν μία σύγχρονη «πανδημία», αφού η χρήση τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που καταγράφηκαν από τον θεραπευτικό οργανισμό «ΚΕΘΕΑ Έξοδος» τον περασμένο Νοέμβριο, στην Ελλάδα υπάρχει μία ανοδική τάση των νέων γενιών προς τη χρήση ναρκωτικών.

Μάλιστα, πλέον υπάρχει μόα τάση που ξεφεύγει από την κατανάλωση χασίς, καθώς πολλοί άνθρωποι, κατά κύριο λόγο νέοι και νέες, στρέφονται και σε πιο «βαριά» ναρκωτικά με την κοκαΐνη να είναι το βασικότερο από αυτά. Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθούν πέντε ντοκιμαντέρ του Netflix, τα οποία έχουν ως στόχο να ενημερώσουν το κοινό για τα ναρκωτικά, τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και εθίζουν τον κάθε χρήστη.

1. The Pharmacist

Υπόθεση: Μετά τον τραγικό θάνατο του γιου του, ένας φαρμακοποιός από τη Λουιζιάνα φτάνει στα άκρα για να αποκαλύψει την αχαλίνωτη διαφθορά πίσω από τον εθισμό στα οπιοειδή.

2. Take your Pills: Xanax

Υπόθεση: Θεραπεία ή κατάρα; Σε αυτό το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, ασθενείς και ειδικοί βάζουν στο μικροσκόπιο το ευρέως συνταγογραφούμενο αγχολυτικό φάρμακο, το Xanax.

3. Crack: Cocaine, Corruption, Conspiracy

Υπόθεση: Ένα φτηνό, ισχυρό ναρκωτικό εμφανίζεται σε περίοδο ύφεσης, πυροδοτώντας ηθικό πανικό, τροφοδοτούμενο από ρατσισμό. Εξερευνήστε την ιστορία του κρακ τη δεκαετία του ’80.

4. How to Change your Mind

Υπόθεση: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, ο συγγραφέας Μάικλ Πόλαν μάς ξεναγεί στην ιστορία και τις χρήσεις των ψυχεδελικών ναρκωτικών, όπως το LSD, η ψιλοκυβίνη, το MDMA και η μεσκαλίνη.


5. Heroin (e)

Υπόθεση:  Μια επικεφαλής της Πυροσβεστικής, μια δικαστής και μια ιεραπόστολος μάχονται στη Δυτική Βιρτζίνια ενάντια στην καταστροφική επιδημία των οπιούχων.

6. Dope

Υπόθεση:  Μια συναρπαστική σειρά που εστιάζει στον πόλεμο των ναρκωτικών, από την οπτική των εμπόρων, των χρηστών και της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;