ΟΠΑ: Η πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή κινητού σε ελληνικό ΑΕΙ
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσιάζει το myAUEB, τη νέα εφαρμογή για κινητό που σχεδιάστηκε ειδικά για προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες.

Με τη φράση ο κόσμος του ΟΠΑ στο κινητό σου, σήμερα 24.4.24, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσιάζει το myAUEB, τη νέα εφαρμογή για κινητό που σχεδιάστηκε ειδικά για προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή προπτυχιακών σπουδών που συνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Πανεπιστημίου και με εξωτερικά πληροφοριακά συστήματα, παρέχοντας προσωποποιημένη πληροφόρηση για ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δυνατοτήτων όπως:

  • Ψηφιακό ημερολόγιο με το καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων
  • Ανακοινώσεις για εργασίες και εξετάσεις
  • Yπενθυμίσεις για όλες τις προθεσμίες υποβολής εργασιών
  • Ανάλυση της προόδου φοίτησης με προβολή της βαθμολογίας
  • Προβολή του ποσοστού ολοκλήρωσης των μαθημάτων για την απόκτηση πτυχίου
  • Άμεσες ειδοποιήσεις (Push Notifications) για έκτακτες αλλαγές στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου ή σημαντικά νέα
  • Προσωποποιημένη διαχείριση των ειδοποιήσεων του χρήστη

Το myAUEB έρχεται να ενισχύσει την εμπειρία των φοιτητών/τριών με το Πανεπιστήμιο με βάση τη σύγχρονη πολυ-καναλική επικοινωνία, δηλαδή την παροχή της απαραίτητης πληροφορίας από το Πανεπιστήμιο μέσα από τα κανάλια στα οποία βρίσκονται και χρησιμοποιούν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του. Ένας ολόκληρος κόσμος ψηφιακών υπηρεσιών κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη με:

  • Πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες φοίτησης ανά έτος
  • Ψηφιακή επικοινωνία με τη Γραμματεία Τμήματος με δυνατότητα αποστολής αιτημάτων
  • Σύνδεση με e-Class και με e-Γραμματεία
  • Απευθείας επικοινωνία με email διδασκόντων
  • Απευθείας σύνδεση με το πρόγραμμα Evdoxos
  • Ενημέρωση για το menu σίτισης της Φοιτητικής Λέσχης
  • Απευθείας σύνδεση με τα Social Media του ΟΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχοντας ως κύριο μέλημά του, την ακόμα καλύτερη διασύνδεση των φοιτητών/τριών με την αγορά εργασίας, δίνει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για:

  • Ευκαιρίες άμεσης απασχόλησης με αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας, των προϋποθέσεων και των παροχών κάθε θέσης εργασίας
  • Δυνατότητα ψηφιακής αποστολής αίτησης και βιογραφικού για τη θέση επιλογής

Το myAUEB είναι η πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή για κινητό σε ελληνικό πανεπιστήμιο, που είναι διαθέσιμη στα Google και Apple stores. Για τον σχεδιασμό του myAUEB ακολουθήθηκε η επιστημονική μεθοδολογία σχεδίασης νέων και καινοτόμων ψηφιακών μέσων: πραγματοποιήθηκε έρευνα αντίστοιχων εφαρμογών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καταγραφή των αναγκών και των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων και προσδιορισμός προδιαγραφών με βάση τις ανάγκες του φοιτητικού πληθυσμού. Η αποτύπωση αναγκών και προδιαγραφών έγινε με τη μέθοδο σχεδίασης με ανθρωποκεντρικό τρόπο σκέψης (design thinking) με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων φοιτητών/τριών, αποφοίτων και εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο.

Η εφαρμογή, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την COSMOTE και την εταιρεία digital marketing White Space, είναι ειδικά σχεδιασμένη, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ώστε να είναι εύχρηστη και ελκυστική και έχει ήδη συγκεντρώσει πολύ θετικά σχόλια από τις ομάδες φοιτητών/τριών που συμμετείχαν τόσο στον αρχικό σχεδιασμό όσο και στις δοκιμαστικές φάσεις ανάπτυξής της.

Με αφορμή την παρουσίαση του myAUEB, o Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Μια από τις στρατηγικές μας προτεραιότητες είναι η παροχή ενός αναβαθμισμένου πανεπιστημιακού περιβάλλοντος, το οποίο επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων με την ψηφιακή αναβάθμιση. Με επίκεντρο τον φοιτητή και τη φοιτήτρια του ΟΠΑ, παρέχουμε ένα σύστημα με ολοκληρωμένη πληροφόρηση για όλες τις πτυχές των προπτυχιακών σπουδών, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Πανεπιστημίου».

Ο υπεύθυνος του έργου, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών του ΟΠΑ Καθηγητής Κώστας Δράκος, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του φιλόδοξου έργου, το οποίο έχει στόχο να αλλάξει την εμπειρία φοίτησης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η εφαρμογή αποτελεί ένα μοναδικό σημείο πληροφόρησης που περιλαμβάνει το σύνολο των υπηρεσιών προπτυχιακών σπουδών. Προσφέρει άμεση και ολοκληρωμένη πληροφόρηση, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τη σύνδεση των φοιτητών και των φοιτητριών με το Πανεπιστήμιο, επισφραγίζοντας τη σταθερή επιδίωξή μας για παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών».

Δείτε την παρουσίαση της εφαρμογής στον σύνδεσμο εδώ:

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: kathimerini

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;