«Dear God, the Parthenon is still broken»: Κυκλοφορεί το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου
H προπώληση για το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου ξεκίνησε χθες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

«Θεέ μου, ο Παρθενώνας είναι ακόμα σπασμένος» είναι η ελεύθερη μετάφραση για το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο που δημιούργησε ο  Γιώργος Λάνθιμος.

Αν και δημιουργήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Poor Things στη Βουδαπέστη, το βιβλίο «Dear God, the Parthenon is still broken» είναι το πρώτο φωτογραφικό χρονογράφημα του Γιώργου Λάνθιμου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Void (@photo_void)

Το βιβλίο όπως αναφέρει και η περιγραφή του «κατοικεί σε έναν ξεχωριστό κόσμο, αδέσμευτο από τον χρόνο και τον τόπο». Οι φωτογραφίες κινούνται μεταξύ ασπρόμαυρου και έγχρωμου, δίνοντας την εντύπωση ενός ονείρου ενώ είναι ξύπνιος, κάπου ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Την ίδια ώρα σταδιακά αποκαλύπτονται πολλαπλά στρώματα που ισορροπούν ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία.

Η οσκαρική ταινία που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος Poor Things διαδραματίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες στα τέλη του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, της Λισαβόνας, της Μασσαλίας και ενός κρουαζιερόπλοιου – όλα αναδημιουργημένα στη Βουδαπέστη.

Αυτές οι κατασκευασμένες πόλεις και εσωτερικοί χώροι παρέχουν το σκηνικό για τις φωτογραφίες του υπέροχου Έλληνα σκηνοθέτη. Οι χαρακτήρες κατοικούν σε αυτές τις φανταστικές πόλεις, ενώ οι οθόνες, οι σκαλωσιές, οι εξέδρες, ο φωτισμός και το συνεργείο αποκαλύπτονται στον απόηχο των εικόνων του.

Ο Λάνθιμος στις φωτογραφίες του σκόπιμα διεύρυνε το πλαίσιο για να δείξει τη λειτουργία της κατασκευής, δημιουργώντας μια νέα ιστορία μέσα στην ιστορία. Για να αντικατοπτριστεί αυτό, η έκδοση έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποκαλύψει αυτές τις κατασκευές μέσα στο καστ των χαρακτήρων. Ο αναγνώστης ανοίγει ένα βιβλίο μέσα σε ένα βιβλίο.

Το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από τον εκδοτικό οίκο VOID.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;