Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia - Ποιος είναι ο λόγος
Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά»

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που ήταν ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης που βρίσκεται στις ΗΠΑ για σειρά συναυλιών γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media, ότι η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στο Columbia ακυρώθηκε, καθώς μετά τη διαδήλωση και την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, απαγορεύτηκε η είσοδος στο campus, ενώ τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά.

Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα εξαπλώνονται και μαζικοποιούνται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, με δεκάδες φοιτητές να συλλαμβάνονται και τις ακαδημαϊκές αρχές να ξεμένουν από επιλογές προκειμένου να περιορίσουν τις διαμαρτυρίες που αναμένεται να διαρκέσουν το υπόλοιπο του ακαδημαϊκού έτους.

Μετά τη διαμαρτυρία φοιτητών στο Columbia, όπου περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης -που είχαν κατασκηνώσει μπροστά από τη Βιβλιοθήκη- αντιπολεμικές διαμαρτυρίες σημειώθηκαν επίσης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, του Γέιλ, της Νέας Υόρκης, του Μπέρκλεϊ, της Καλιφόρνια, του Στάνφορντ, στο MIT και στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα. Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου. Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκριση» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα.»

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αλκίνοος Ιωαννίδης (@alkinoosioannidis)

Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους. Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται. Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.

Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;