Αφρικανική σκόνη: Βαθμιαία καθαρίζει η ατμόσφαιρα, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ

Η «επέλαση» της αφρικανικής σκόνης στη χώρα σταδιακά υποχωρεί, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Λίγες ώρες μετά τις πρωτοφανείς και απόκοσμες εικόνες που αντίκρισαν οι πολίτες σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με τον ουρανό να γίνεται πορτοκαλί και την ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης, ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ, αναφέρει πως το φαινόμενο υποχωρεί.

«Πτωτική η πορεία των μικροσωματιδίων PM2.5 και 10 και βαθμιαία καθαρίζει η ατμόσφαιρα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες.

Σημειώνεται πως η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα τουλάχιστον μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, την Τρίτη οι διακομιδές στα νοσοκομεία λόγω δύσπνοιας ήταν λιγότερες από κάθε άλλη ημέρα.

Συγκεκριμένα, αν κατά μέσο όρο διακομίζονται στα νοσοκομεία 40 κρούσματα δύσπνοιας ημερησίως, χτες Τρίτη μεταφέρθηκαν το πολύ 15 άνθρωποι στα νοσοκομεία, δημιουργώντας μια αντιστρόφως ανάλογη εικόνα από αυτή που αναμενόταν από την αφρικανική σκόνη.

Εικάζεται ότι οι πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα υπάκουσαν στις οδηγίες των πνευμονολόγων και παρέμειναν σπίτι περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;