Τι ώρα θα υποχωρήσει η αφρικανική σκόνη;
Τι ώρα θα φύγει η αφρικανική σκόνη - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

 

Υποχωρεί σταδιακά το κύμα της αφρικανικής σκόνης από τη χώρα σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, καθώς οι άνεμοι ευνοούν την μεταφορά της προς την πλευρά της Τουρκίας. Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν και την ώρα της ημέρας που θα δούμε τη σταδιακή υποχώρηση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Παπαϊωάννου η αφρικανική σκόνη θα υποχωρήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ μετά τις 14:00 με 15:00 θα είναι ορατή η αλλαγή του σκηνικού στην Αττική.

Λόγω της υγρασίας είναι έντονη και σήμερα η αφρικανική σκόνη με την Πελοπόννησο, την Αττική αλλά και την Κρήτη να έχουν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης με το απόκοσμο πορτοκαλί χρώμα που κάλυπτε τον ουρανό.

Τάσος Αρνιακός: Θα έρθει ξανά η αφρικανική σκόνη αλλά «εξασθενημένη»

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, οι άνεμοι από στο Ιόνιο μετατοπίζουν τη σκόνη κάνοντάς την να αραιώνει σταδιακά.

Λόγω μεγάλης συγκέντρωσης ωστόσο το επεισόδιο αυτό θα φύγει σιγά σιγά πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα γίνει άμεσα στην Αθήνα. Ο κύριος όγκος της σαχαριανής σκόνης θα φύγει από το μεσημέρι προς το απόγευμα και μετά. Ακόμα περισσότερο καθαρή θα είναι η μέρα από αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου.

Το βράδυ στα δυτικά περιμένουμε νέο κύμα σκόνης με νέες βροχές και λασποβροχές, μικρότερης έκτασης και διάρκειας. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται από το βράδυ ένα δεύτερο κύμα το οποίο ωστόσο θα καθαρίσει πολύ σύντομα.

Από την Πέμπτη οι συνθήκες θα βελτιωθούν.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη – Έρχονται λασποβροχές

 

Υποχωρεί σταδιακά το ακραίο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που έγινε ιδιαίτερα αισθητό στη χώρα μας την Τρίτη, 23 Απριλίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τα καλά νέα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, είναι ότι από σήμερα θα αρχίσει να απομακρύνεται αυτό το φαινόμενο προς το μεσημέρι και να κινείται προς την περιοχή της Τουρκίας.

Ιδιαίτερα από την Πελοπόννησο και πιο νότια είχαμε μεγάλες συγκεντρώσεις ωστόσο πιο βόρεια λόγω λασποβροχών ήταν πιο μικρές οι συγκεντρώσεις και πιο υποφερτή η κατάσταση.

Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, θα έχουμε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ από το απόγευμα βράδυ θα αποχωρήσει η αφρικανική σκόνη και θα βελτιωθεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;