Πιερρακάκης: «Ήπια αύξηση των εισακτέων στα δημόσια ΑΕΙ»
Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για την ενίσχυση του φοιτητικού επιδόματος και την ήπια αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παραβρέθηκε στη Σύνοδο Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη και μίλησε για την αναβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ και τους στόχους που έχουν τεθεί. Ο υπουργός μίλησε για καλύτερα και πιο σύγχρονα πανεπιστήμια.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε για την αναβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ:

«Το πλάνο αναβάθμισης που νομοθετήσαμε για το ΔΠΘ θα εφαρμοστεί για όλα τα πανεπιστήμια, με προτεραιότητα τα περιφερειακά. Η στήριξή μας θα αποτυπωθεί και με επιπλέον δράσεις, όπως η ενίσχυση του φοιτητικού επιδόματος και η ήπια αύξηση των εισακτέων»

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως:

«Στόχος μας είναι να έχουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο σύγχρονα, πιο εξωστρεφή και πιο ασφαλή δημόσια Πανεπιστήμια, που θα επενδύουν στη γνώση και θα διακρίνονται διεθνώς στην καινοτομία. Όλοι μαζί, χτίζουμε το αύριο της Ελλάδας με αυτοπεποίθηση.

Ο νόμος που πρόσφατα ψηφίσαμε για τα δημόσια Πανεπιστήμια αντανακλά την προσήλωσή μας στη διαρκή βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ»

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις πρυτανικές αρχές για όλα τα επιμέρους ζητήματα: από τη γραφειοκρατία και η στέγαση των φοιτητών μέχρι τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή την έμπρακτη στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων, αλλά και την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης συνολικά»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;