Ζερόμ Αμόν: Έφυγε από τη ζωή «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα» - Η τραγική ιστορία του
Ο Ζερόμ Αμόν, ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις προσώπου, το 2010 και το 2018.


Ο Ζερόμ Αμόν, ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις προσώπου, το 2010 και το 2018, και ο οποίος είχε έτσι τρία διαφορετικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια της ζωής του, πέθανε αυτή την εβδομάδα σε ηλικία 49 ετών.

«Είναι νεκρός. Είχε εξαντληθεί μέχρι το τέλος. Πριν από μια εβδομάδα αντάλλαξα γραπτά μηνύματα μαζί του», είπε ο Franck Zal, στενός στην οικογένεια και γιατρός. Η εταιρεία του ανέπτυξε τεχνολογία που κατέστησε δυνατή τη διεξαγωγή της μεταμόσχευσης του 2018. «Θέλω να καταθέσω τη δύναμη του Jérôme, τον ρώτησα πώς κατάφερε να αντισταθεί σε όλο αυτό. Είμαι πολύ επηρεασμένος», πρόσθεσε ο επιστήμονας. Η είδηση του θανάτου διευκρινίζει ότι ο Ζερόμ Αμόν πέθανε σε ηλικία 49 ετών και ότι η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Παρασκευή (19/4) στο Saint-Thégonnec (Finistère).

Η μεταμόσχευση του 2018 πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του καθηγητή Laurent Lantieri, στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο Georges-Pompidou, του Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP). Αυτός ο πλαστικός χειρουργός είχε ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στον ίδιο ασθενή το 2010 στο νοσοκομείο Henri-Mondor στο Créteil.

Ο Ζερόμ Αμόν έπασχε από νευροϊνωμάτωση τύπου 1 (νόσος von Recklinghausen), μια γενετική ασθένεια που είχε παραμορφώσει το πρόσωπό του. Η πρώτη μεταμόσχευση ήταν επιτυχής, όπως ανέφερε στο βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015. Όμως, την ίδια χρονιά, κατά τη διάρκεια ενός κοινού κρυολογήματος, υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιβιοτικό ασυμβίβαστο με την ανοσοκατασταλτική του θεραπεία. Το 2016 άρχισε να δείχνει σημάδια χρόνιας απόρριψης και το πρόσωπό του επιδεινώθηκε. Το καλοκαίρι του 2017 νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τον Νοέμβριο χρειάστηκε να αφαιρεθεί το μεταμοσχευμένο πρόσωπό του που παρουσίαζε περιοχές νέκρωσης.

Θα παραμείνει «απρόσωπος» για δύο μήνες στην εντατική στην Pompidou, ενώ ο Οργανισμός Βιοϊατρικής εντοπίζει συμβατό δότη. Δότης προσώπου θα είναι ένας νεαρός άνδρας 22 ετών. «Το όνειρό του ήταν να δουλέψει ξανά, ήταν λάτρης του βιβλίου, αλλά ήταν κουρασμένος, δεν μπόρεσε να εργαστεί ξανά (μετά τη μεταμόσχευση του 2018)», είπε ο κ. Zal, διευκρινίζοντας ότι ο Ζερόμ Αμόν ζούσε στο Finistère.

Με πληροφορίες από Sud Ouest France

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;