Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης: Προσέλαβαν πέντε σκύλους θεραπείας για ταξιδιώτες με άγχος
Αυτό που κάνει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να ξεχωρίζει είναι η μόνιμη απασχόληση σκύλων θεραπείας ως μέρος του προσωπικού.


Το να πετάς ανάμεσα στα σύννεφα μπορεί να αποτελεί μία μοναδική και πολλές φορές συναρπαστική εμπειρία. Βέβαια, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που αγχώνονται με την ιδέα να βρίσκονται στον αέρα. Η φοβία που αφορά τις πτήσεις με αεροπλάνο είναι πολύ κοινή και πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα στους επιβάτες που χρειάζεται να μετακινηθούν μέσω αέρος. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες των ταξιδιωτών, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έκανε ένα πρωτοποριακό βήμα ενσωματώνοντας σκύλους θεραπείας στο πλαίσιο εξυπηρέτησης πελατών, με στόχο να βελτιώσει την εμπειρία των επιβατών παρέχοντας συναισθηματική υποστήριξη.

Είναι γνωστό πως οι σκύλοι θεραπείας έχουν αναγνωριστεί εδώ και χρόνια για την ικανότητά τους να βοηθούν τους ανθρώπους τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Παραδοσιακά απασχολούνται σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης για να βοηθήσουν στην κατάθλιψη, το άγχος και τις φοβίες, οι σκύλοι αυτοί εκπαιδεύονται για να παρέχουν παρηγοριά και συντροφικότητα. Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μια ομάδα από πέντε πιστοποιημένους σκύλους θεραπείας εργάζονται μαζί με τους συνοδούς τους κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής των ταξιδιών από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προσφέροντας ηρεμία μέσα στη φασαρία και την πολυκοσμία του αεροδρομίου, για ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσφορία.

Η ιδέα των σκύλων θεραπείας στα αεροδρόμια δεν είναι καινούργια. Έχει τις απαρχές της στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν το Διεθνές Αεροδρόμιο San Jose Mineta εισήγαγε τον Orion, έναν εκπαιδευμένο σκύλο θεραπείας, για να καταπραΰνει τους αγχωμένους επιβάτες και υπαλλήλους. Η πρωτοβουλία αυτή δημιούργησε προηγούμενο, οδηγώντας στην εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων σε διάφορα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 72 αεροδρομίων των ΗΠΑ μέχρι το 2020.

Αυτό που κάνει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να ξεχωρίζει είναι η μόνιμη απασχόληση σκύλων θεραπείας ως μέρος του προσωπικού – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Τουρκία. Κάθε σκύλος βρίσκεται πάντα με τον συνοδό του, που είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα του αλλά και τη διευκόλυνση των συναναστροφής με τους ταξιδιώτες. Αυτή η συνεχής διαθεσιμότητα συναισθηματικής υποστήριξης έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα πιο χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον στο αεροδρόμιο.

Η εισαγωγή των σκύλων θεραπείας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην εξυπηρέτηση των πελατών και τη φροντίδα των επιβατών. Με την αντιμετώπιση της συναισθηματικής ευημερίας των ταξιδιωτών, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θέτει ένα σημείο αναφοράς για τα αεροδρόμια παγκοσμίως, διασφαλίζοντας ότι η ταξιδιωτική εμπειρία είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένη από το άγχος. Μία ιδέα την οποία θα θέλαμε σίγουρα να δούμε και στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
6'
7 - 4
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;