Ολλανδία: 28xρονη θέλει να κάνει ευθανασία λόγω ψυχολογικών προβλημάτων
«Ήμουν πάντα πολύ ξεκάθαρη ότι αν δεν βελτιωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να ζήσω άλλο»


Τη λύση της ευθανασίας επέλεξε μια υγιής σωματικά 28χρονη από την Ολλανδία, εξαντλημένη από τις ψυχικές διαταραχές.

Η Ζοράγια τερ Μπέεκ, η οποία ζει στη μικρή πόλη Όλντενζααλ της Ολλανδίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, είπε σε συνέντευξή της ότι περιμένει να υποβληθεί σε ευθανασία στις αρχές Μαΐου, έχοντας ζήσει τη ζωή της με κατάθλιψη, αυτισμό και οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

«Ήμουν πάντα πολύ ξεκάθαρη ότι αν δεν βελτιωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να ζήσω άλλο», είπε, εξηγώντας ότι η διαδικασία θα γίνει πολύ λιτά στο σπίτι της. «Θα φύγω, στον καναπέ στο σαλόνι μου», είπε, σύμφωνα με το Free Press.

Η νεαρή από την Ολλανδία, κάποτε είχε φιλοδοξίες να γίνει ψυχίατρος, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να τελειώσει το σχολείο ή να ξεκινήσει καριέρα λόγω της ψυχικής ασθένειας που την βασανίζει. Η 28χρονη, η οποία ζει στο Όλντενζααλ με τον 40χρονο σύντροφό της και τις δύο γάτες τους, είπε στην συνέντευξη ότι ρόλο στην απόφαση της έπαιξαν τα λόγια ενός ψυχιάτρου ο οποίος της είπε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Δεν θα γίνεις ποτέ καλύτερα».

«Φοβάμαι λίγο να πεθάνω γιατί είναι το απόλυτο άγνωστο. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα ακολουθήσει — ή δεν υπάρχει τίποτα; Αυτό είναι το τρομακτικό κομμάτι», είπε η 28χρονη που έχει επιλέξει τη λύση της ευθανασίας. Η 28χρονη από την Ολλανδία, σχεδιάζει να αποτεφρωθεί ενώ επίσης είπε ότι αυτή και ο σύντροφός της έχουν επιλέξει «ένα ωραίο σημείο στο δάσος» για να σκορπίσουν τις στάχτες της.

Η κρατική μέριμνα για ευθανασία στην Ολλανδία
Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία έγινε νόμιμη στην Ολλανδία με νόμο που ψηφίστηκε το 2001 αλλά τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2022. Με την ψήφιση του νόμου, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε νόμιμη την ευθανασία, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με όσα γράφονται στο επίσημο κρατικό site, η διαδικασία εκτελείται από γιατρό που χορηγεί «μια θανατηφόρα δόση κατάλληλου φαρμάκου στον ασθενή μετά από ρητή αίτησή του».

«Τα αιτήματα για ευθανασία προέρχονται συχνά από ασθενείς που βιώνουν αφόρητη ταλαιπωρία χωρίς προοπτική βελτίωσης. Το αίτημά τους πρέπει να γίνει ειλικρινά και με πλήρη συνείδηση. Βλέπουν την ευθανασία ως τη μόνη διαφυγή από την κατάσταση», γράφει στο επίσημο ολλανδικό site.

Με πληροφορίες από People

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;