Έξι ταινίες και δύο σειρές για να απολαύσεις μέσα στο ΣουΚου
Οι ταινίες και οι σειρές που θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το 2024 συνεχίζει την δυναμική επιστροφή της κινηματογραφικής εμπειρίας, αλλά και σημαντικών τηλεοπτικών γεγονότων με μία ακόμα γεμάτη εβδομάδα με ταινίες και σειρές για να μας κρατήσουν συντροφιά αυτό το ΣουΚου. Από το prequel μίας εμβληματικής ταινίας τρόμου, ένα ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει σε μία από τις πολυσυζητημένες live εμφανίσεις των Talking Heads, μέχρι μία σκοτεινή μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος της Patricia Highsmith στο Netflix.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις ταινίες και τις σειρές που θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά μέσα στο ΣουΚου.

Ταινίες

The First Omen

Στη Ρώμη του 1971, μια νεαρή Αμερικανίδα ετοιμάζεται για τη χειροθεσία της και μια ζωή αφιερωμένη στην υπηρεσία της Εκκλησίας, όταν συνειδητοποιεί πως πίσω από το θεοσεβούμενο πρόσωπο της μονής της κρύβεται μια νοσηρή πραγματικότητα. Το prequel της εμβληματικής “Προφητείας” του 1976 έρχεται να εμπλουτίσει την εικονογραφία του franchise και είναι μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουμε δει το 2024 μέχρι στιγμής. Οι φίλοι του τρόμου πρέπει να τη δουν στην μεγάλη αίθουσα.

Stop Making Sense

Μετά την επιτυχία των συναυλικών ντοκιμαντέρ- ταινιών από τις σούπερ σταρ της εποχής μας, Taylor Swift και Beyonce, τα στούντιο κράτησαν σημειώσεις και φαίνεται να αναβιώνουν ιστορικές μουσικές στιγμές στην μεγάλη οθόνη. Σειρά έχει η ζωντανή συναυλία των Talking Heads στο Pantages Theater του Χόλιγουντ τον Δεκέμβριο του 1983. Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει με απλότητα όλη την ενέργεια, τη χορογραφική χάρη και τη μουσική ευφυΐα του συγκροτήματος και είναι ένα από τα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δουν όσοι αγαπούν τη μουσική και την ιστορία της.

Μέσα στη Μέρα

Μία πιο σινεφίλ επιλογή για αυτό το ΣουΚου, μια πρώην ηθοποιός γνωρίζει μια νέα κοπέλα, η οποία θέλει να πάρει συμβουλές για την καριέρα που θα ακολουθήσει. Ένας καταξιωμένος ποιητής, ο οποίος παλεύει με τη στέρηση του αλκοόλ και του τσιγάρου, δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής ντοκιμαντερίστριας και ενός θαυμαστή του. Η ταινία προσπαθεί, μέσα από την απλότητα της καθημερινότητας, να αποτυπώσει τα βαθιά μυστικά της ίδιας της ζωής.

Scoop 

Το Netflix συνεχίζει την ενασχόλησή του με την βρετανική βασιλική οικογένεια μετά την τεράστια επιτυχία του “The Crown”. Η νέα ταινία του γίγαντα του streaming ακολουθεί τη διαβόητη συνέντευξη του BBC Newsnight που πραγματοποιήθηκε με τον πρίγκιπα Άντριου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Gillian Anderson, που είχαμε δει και ως Θάτσερ στην δραματική σειρά της πλατφόρμας.

Girls State

Το Apple TV+ μας χαρίζει αυτή την εβδομάδα και ένα δυνατό ντοκιμαντέρ. Μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ, ρίχνουμε μια τολμηρή ματιά στη γυναικεία δύναμη μέσα από τα μάτια 500 μαθητριών από το Μιζούρι των ΗΠΑ.

Música

Το Prime Video μας φέρνει μία ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης που ακολουθεί έναν επίδοξο δημιουργό με συναισθησία, ο οποίος πρέπει να συμβιβαστεί με ένα αβέβαιο μέλλον, ενώ περιηγείται στις πιέσεις της αγάπης, της οικογένειας και της βραζιλιάνικης κουλτούρας του στο Newark του New Jersey. Μία ταινία με εξαιρετική αισθητική που -ακόμα και αν υποκύπτει σε κλισέ- θα σε κρατήσει μέχρι το τέλος.

Σειρές

Ripley

Το Netflix μας φέρνει ακόμα μία μεταφορά του κλασικού βιβλίου της Patricia Highsmith, “Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ”. Στη νέα μίνι σειρά θρίλερ του Steven Zaitlin -σεναριογράφου βραβευμένων με Όσκαρ ταινιών όπως “Η Λίστα του Σίντλερ”- πρωταγωνιστεί ένας ποτέ-καλύτερος Andrew Scott. Η σειρά θέλει να είναι πιο σκοτεινή από τις προηγούμενες μεταφορές του ίδιου έργου, ωστόσο, φαίνεται κάτι να της λείπει.

Sugar

Το Apple TV+ φέρνει ακόμα μία σειρά που ξεχωρίζει. Η αστυνομική δραματική σειρά με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ ακολουθεί έναν μυστηριώδη ντετέκτιβ, ο οποίος παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες, ενώ έχει αναλάβει να λύσει την υπόθεση εξαφάνισης της εγγονής ενός μεγάλου παραγωγού του Hollywood. Ένα μοντέρνο νουάρ που αξίζει τον χρόνο σου.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;