Με χίλιους δυο τρόπους μαγειρεύονται τα μανιτάρια, αλλά με πλιγούρι τα έχετε δοκιμάσει;
Με χίλιους δυο τρόπους μαγειρεύονται τα μανιτάρια, αλλά με πλιγούρι τα έχετε δοκιμάσει; Μελωμένα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια φουρνιστά, αναδεικνύουν όλη τη νοστιμιά τους.
20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 8
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια με πλιγούρι και μαϊντανό, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ και το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λαδωθούν καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1.200 ml νερό και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα περιττά υγρά.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Aδειάζουμε τα μανιτάρια με το πλιγούρι σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε, τα στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.
Διαβάστε ακόμη:
- Μπράουνις με ταχίνι: Η πιο υγιεινή και εύκολη συνταγή
- Εύκολη συνταγή για νόστιμα pancakes με φυτικό γάλα
- Σουφλέ Σπανάκι: Μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μόδα - Ομορφιά
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..