Συνταγή για το πιο υγιεινό πιάτο: Μανιτάρια με πλιγούρι και μαϊντανό
Με χίλιους δυο τρόπους μαγειρεύονται τα μανιτάρια, αλλά με πλιγούρι τα έχετε δοκιμάσει;

Με χίλιους δυο τρόπους μαγειρεύονται τα μανιτάρια, αλλά με πλιγούρι τα έχετε δοκιμάσει; Μελωμένα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια φουρνιστά, αναδεικνύουν όλη τη νοστιμιά τους.

20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια με πλιγούρι και μαϊντανό, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ και το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λαδωθούν καλά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1.200 ml νερό και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα περιττά υγρά.
  5. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  6. Aδειάζουμε τα μανιτάρια με το πλιγούρι σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  7. Ανακατεύουμε, τα στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;