Μουσικό Σχολείο Ιλίου: Διαμαρτυρία των μαθητών έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων για τη γυναικοκτονία της Κυριακής
Με συνθήματα όπως «Το περιπολικό δεν είναι ταξί - Καμία μόνη» και παλάμες βαμμένες με κόκκινο χρώμα, η νέα γενιά πηγαίνει «κόντρα» στα κακώς κείμενα και το «απόστημα» της έμφυλης βίας.

Η Κυριακή Γρίβα, δολοφονήθηκε από το χέρι του πρώην συντρόφου της λίγα βήματα μακριά από το φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, στο οποίο είχε προσφύγει για να αναζητήσει προστασία απέναντι στον κακοποιητή της.

Η ανταπόκριση της Αστυνομίας, απογοητευτική και τα αποτελέσματα τραγικά. Όταν η ίδια ζήτησε ένα περιπολικό για να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι της, έλαβε την απάντηση: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της με αιχμηρό αντικείμενο.

Μεγάλη είναι η οργή της κοινωνίας για όσα έπρεπε να γίνουν από τη μεριά της Αστυνομίας, η οποία ουσιαστικά άφησε την 28χρονη κοπέλα “έρμαιο” στα χέρια ενός γυναικοκτόνου. Με την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας και τον αιματοβαμμένο κατάλογο των γυναικοκτονιών να μεγαλώνει, η Πολιτεία -όπως και η Αστυνομία- έχουν πολλάκις ενημερώσεις για τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν τα θύματα σε περίπτωση τέτοιας απειλής. Ένα από αυτά είναι να καταφύγουν στο κοντινότερο Τμήμα για προστασία.

Τα γιατί πολλά… Γιατί η περίπτωση της Κυριακής όπως και άλλες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και μάλιστα σε μία εποχή που το εν λόγω φαινόμενο εξελίσσεται σε μάστιγα; Γιατί δεν ήρθαν σε επαφή οι αστυνομικοί υπηρεσίας με κάποιο Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων για να καθοδηγήσουν την άτυχη κοπέλα; Γιατί δεν κλήθηκε το 100 από την ίδια την Αστυνομία; Πώς ο δολοφόνος προσέγγισε σε απόσταση “αναπνοής” το φυλάκιο του Τμήματος χωρίς να ελεγχεί; Oι ευθύνες μεγάλες και σίγουρα θα πρέπει να γίνουν αλλαγές εκ των έσω, ώστε να μην κινδυνεύσει καμία ακόμη. Μπορεί για εμάς να είναι ακόμη ένα άτομο στη λίστα εκείνων που δολοφονήθηκαν. Όμως για τους δικούς της ανθρώπους ήταν η Κυριακή, ήταν 28 χρονών και είχε όνειρα. Τα οποία της στέρησε όχι μόνο ο δράστης -αλλά και η ίδια η πολιτεία.

Το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, πάντοτε ευαισθητοποιημένο απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα, πραγματοποίησε σήμερα (5/4) διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Με συνθήματα όπως «Το περιπολικό δεν είναι ταξί – Καμία μόνη» και παλάμες βαμμένες με κόκκινο χρώμα, η νέα γενιά πηγαίνει κόντρα στα κακώς κείμενα και το απόστημα της έμφυλης βίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία του σχολείου:

Πηγή Φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;