Κυριακή Γρίβα: Πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων, γιατί ο κόσμος των τεράτων δεν της άξιζε
Η 28χρονη Κυριακή Γρίβα είναι ακόμα ένα θύμα γυναικοκτονιών.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την Κυριακή Γρίβα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.

Οι συγγενείς της την έντυσαν νύφη και στο τέλος μοίρασαν μπομπονιέρες στον κόσμο που ήταν εκεί. Ο πατέρας ζήτησε οι καμπάνες να ηχήσουν χαρμόσυνα. «Παντρεύω την κόρη μου, το κορίτσι μου. Απλά κοιμάται τώρα»…. ήταν μερικά από τα λόγια του.

Η 28χρονη είναι ακόμα ένα θύμα των γυναικοκτονίων. Δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της.

Η άτυχη νεαρή είδε τον 39χρονο να είναι έξω από το σπίτι της και πήγε με τον φίλο της στο ΑΤ της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια. Της είπαν ότι δεν υπήρχε περιπολικό, να καταθέσει μήνυση και να καλέσει την Άμεση Δράση.

Η κοπέλα δεν έκανε μήνυση, βγήκε έξω και κάλεσε το 100. Ο αστυνομικός στο τηλέφωνο τής είπε πως το περιπολικό δεν είναι ταξί να την πάει σπίτι της, ενώ είχε ακούσει ότι η κοπέλα ήταν σε κίνδυνό. Της είπε ότι θα στείλω περιπολικό σπίτι της…

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο πρώην σύντροφός της, Θ.Κ. που την είχε ακολουθήσει μέχρι το ΑΤ, της επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε πέντε φορές. Θανάσιμα…

Η Κυριακή είναι μια ακόμη γυναίκα που πλήρωσε με το αίμα της το “τίμημα” να είσαι γυναίκα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα του 2024.

Πλήρωσε το “τίμημα” τής απόφασής της να σπάσει τα δεσμά μιας τοξικής, χειριστικής και κακοποιητικής σχέσης. Να ζήσει ελεύθερη. Να φύγει από τη φυλακή της.

Η αστυνομία φέρει βαρύτατες ευθύνες για ακόμη ένα έγκλημα. Έξω από το αστυνομικό τμήμα η γυναίκα αβοήθητη έπεσε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της.

Άλλοι λένε ότι φταίει το σύστημα, άλλοι οι θεσμοί, άλλοι η έλλειψη παιδείας, ο σεξισμός, η πατριαρχία, η οικογένεια….Το θέμα είναι ότι πέρα από “πυροτεχνήματα” οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικά για να προστατεύσουν τον πολίτη.

Πολλοί “νταήδες” θεωρούν τη σύντροφό τους κτήμα τους. Δεν δέχονται την απόρριψη, τον χωρισμό… Δεν σέβονται την επιθυμία της κοπέλας. Πολλές γυναίκες έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμών, βιασμών και δολοφονιών.

Η Κυριακή ήταν ένα υπέροχο πλάσμα που ήθελε αγάπη και ειρήνη γύρω της. Η Κυριακή και όλα τα θύματα των γυναικοκτονιών έφυγαν από τη ζωή με τον πιο άγριο τρόπο.

Επειδή όρθωσαν το ανάστημά τους. Επειδή είπαν “ΟΧΙ”.

Οι γυναίκες δεν οφείλουν να είναι γενναίες. Θέλουν απλά να είναι ελεύθερες και ασφαλείς.

 

Κυριακή καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων, δεν σου άξιζε ο κόσμος των τεράτων.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;