Η προσθήκη μπέικον είναι μια νόστιμη ιδέα, που δίνει και την απαραίτητη λιπαρότητα στον κιμά και την υπέροχη καπνιστή του γεύση σε αυτούς τους μοναδικούς μοσχαρίσιους κεφτέδες.
Η προσθήκη μπέικον είναι μια νόστιμη ιδέα, που δίνει και την απαραίτητη λιπαρότητα στον κιμά και την υπέροχη καπνιστή του γεύση σε αυτούς τους μοναδικούς μοσχαρίσιους κεφτέδες.
30′ προετοιμασία
30′ τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτέδες μοσχαρίσιους με μπέικον και βασιλικό, ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, την ψίχα ψωμιού, την ντομάτα, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5-6 λεπτά και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40 γρ.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, αλλά όχι τόσο ώστε να αρχίσει να αχνίζει.
- Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε τους μοσχαρίσιους κεφτέδες ζεστούς.
Διαβάστε ακόμη:
- Ζυμαρικά με λαχανικά όλα μπλουμ, από την αρχή
- Η απόλυτη επιλογή: Μελιτζάνα με βαλσάμικο και γλυκό μέλι
- Χαλβάς με καραμέλα: Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..