Κεφτέδες μοσχαρίσιοι με μπέικον και βασιλικό
Η προσθήκη μπέικον είναι μια νόστιμη ιδέα, που δίνει και την απαραίτητη λιπαρότητα στον κιμά και την υπέροχη καπνιστή του γεύση σε αυτούς τους μοναδικούς μοσχαρίσιους κεφτέδες.

Η προσθήκη μπέικον είναι μια νόστιμη ιδέα, που δίνει και την απαραίτητη λιπαρότητα στον κιμά και την υπέροχη καπνιστή του γεύση σε αυτούς τους μοναδικούς μοσχαρίσιους κεφτέδες.

30′ προετοιμασία

30′ τηγάνισμα

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες μοσχαρίσιους με μπέικον και βασιλικό, ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, την ψίχα ψωμιού, την ντομάτα, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  4. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5-6 λεπτά και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40 γρ.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, αλλά όχι τόσο ώστε να αρχίσει να αχνίζει.
  6. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  7. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε τους μοσχαρίσιους κεφτέδες ζεστούς.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;