Χαλβάς με καραμέλα: Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Με αυτό το απλό κόλπο, ξαφνικά ο χαλβάς που ξέραμε γίνεται κάτι άλλο!

Αντί να φτιάξουμε σιρόπι, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς προτείνει να φτιάξουμε καραμέλα και να την προσθέτουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Και με αυτό το απλό κόλπο, ξαφνικά ο χαλβάς που ξέραμε γίνεται κάτι άλλο!

40′ προετοιμασία

1 ώρα αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Μερίδες: 9-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον χαλβά με καραμέλα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό να βράσει.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί έως ότου γίνει καραμέλα (θα πάρει ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα). Προσοχή, να μην καεί!
  3. Μόλις γίνει η καραμέλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό νερό ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας τους καυτούς και έντονους υδρατμούς.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τυχόν κομμάτια καραμέλας που έχουν μείνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί.
  6. Σιγά σιγά προσθέτουμε το καυτό σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ο χαλβάς και όταν σέρνουμε την κουτάλα να μένει δρόμος.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα.
  8. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και μοιράζουμε σε σκεύη της αρεσκείας μας (μπολάκια, ποτήρια ή φορμάκια) ή σε φόρμα του κέικ, που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
  9. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και ξεφορμάρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;