«Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων»: Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δεις τη νέα σειρά του Netflix
«Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» από τους δημιουργούς του «Game of Thrones» κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στο Netflix και σου έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα θα ήθελες να μάθεις για τη νέα sci-fi σειρά.

Η νέα sci-fi σειρά του Netflix «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από το πρώτο τρέιλερ κιόλας και θα κάνει πρεμιέρα στην streaming πλατφόρμα την Πέμπτη 21 Μαρτίου. Η σειρά έχει κάνει ήδη πρεμιέρα στο φεστιβάλ SXSW με τις πρώτες εντυπώσεις να κάνουν λόγο για το επόμενο «Lost», οπότε η ανυπομονησία μας “χτυπάει” κόκκινο!

Μέχρι λοιπόν, να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη νέα σειρά από την άνεση του καναπέ μας, είπαμε να ρίξουμε μία ματιά σε όλα αυτά που χρειάζεται να γνωρίζεις πριν δεις τη νέα sci-fi σειρά. Ένα top 10 για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος για την πρεμιέρα!

10. Τι είναι «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων»;

«Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» είναι μια ιστορία για την πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με ένα εξωγήινο είδος. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, όμως, είναι ότι αποτελεί μια πολύ περίεργη ιστορία πρώτης επαφής, που επικεντρώνεται σε ένα τρελά συναρπαστικό βιντεοπαιχνίδι VR και το πώς μπορεί αυτό να έχει σύνδεση με τους μυστηριώδεις θανάτους κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου.

Η πρώτη επαφή είναι το φως στο τέλος του τούνελ της ιστορίας. Μάλιστα, αν διαβάσει το οπισθόφυλλο του βιβλίου θα ξέρεις τι έρχεται, αλλά το πώς συμβαίνει είναι κάτι που το ανακαλύπτεις καθώς διαβάζεις ή βλέπεις τη σειρά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 3 Body Problem (@3bodyproblem)

«Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» είναι μια μεταφορά μιας πολυβραβευμένης σειράς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας που έγραψε ο Κινέζος συγγραφέας, Liu Cixin. Το πρώτο βιβλίο δημοσιεύθηκε το 2008.

Η αρχική σειρά είναι μια τριλογία, γνωστή συλλογικά ως η «Ανάμνηση του παρελθόντος της Γης» και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τηλεοπτική μεταφορά της. Υπάρχουν πολλές προηγούμενες προσπάθειες μεταφοράς της τριλογίας, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς κινουμένων σχεδίων του 2022 και μιας live-action σειράς του 2023.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς πίσω από την μεταφορά του Netflix:

«Η ανάγνωση των βιβλίων δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να την κατανοήσουμε ή να την απολαύσουμε»

9. Γιατί υπάρχει τόσος ντόρος γύρω από τη σειρά;

«Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Κίνα το 2006 και κατάφερε να κερδίσει διακρίσεις γρήγορα με το αγγλικό ντεμπούτο του το 2014. Μάλιστα, κατάφερε να γίνει το πρώτο ασιατικό μυθιστόρημα που κέρδισε το βραβείο Hugo για Καλύτερο Μυθιστόρημα.

Κάτι ασυνήθιστο για ένα τόσο βαρύ μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, το βιβλίο κατάφερε να ξεφύγει από τον στενό κύκλο των θαυμαστών του sci-fi και γρήγορα κατάφερε να καταπλήξει ένα ευρύ κοινό λαμβάνοντας λαμπερές κριτικές από μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες όπως τους New York Times, το NPR, καθώς και τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ τότε, Barack Obama. Κατάφερε να γίνει κομμάτι και της pop κουλτούρας με την κωμική σειρά «Bob’s Burgers» να κάνει ένα επεισόδιο επηρεασμένο από το μυθιστόρημα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχει υπάρξει τόσος ντόρος γύρω από τη σειρά του Netflix, είναι πως «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μυθιστορήματα που είναι σχεδόν αδύνατο να μεταφέρεις στην μικρή ή την μεγάλη οθόνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 3 Body Problem (@3bodyproblem)

8. Ποιοι είναι οι δημιουργοί της σειράς;

Αφού αναλύσαμε λίγο την ιστορία και το γιατί είναι μία από τις σειρές που περιμένουμε πώς και πώς να δούμε μέσα στο 2024, πρέπει να ρίξουμε και μία ματιά στα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την τηλεοπτική μεταφορά της σειράς «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων».

Η σειρά έχει δημιουργηθεί από τους David Benioff και D. B. Weiss -έχουν γίνει ευρέως γνωστή ως οι δημιουργοί του «Game of Thrones»- καθώς και τον Alexander Woo, έναν από τους βασικούς σεναριογράφους του «True Blood» και συν-σεναριογράφο του «The Immortal Life of Henrietta Lacks».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hollywood Reporter (@hollywoodreporter)

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα ονόματα αν ρίξουμε μία ματιά στην μακρά λίστα εκτελεστικών παραγωγών, όπως ο Rian Johnson -γνωστός για το «Star Wars: The Last Jedi» και τις δύο ταινίες «Knives Out»- καθώς και τον βραβευμένο με Όσκαρ και παραγωγό μεγάλων επιτυχιών Brad Pitt και την υποψήφια για Όσκαρ Rosamund Pike.

Στην πλευρά της σκηνοθεσίας, τα δύο πρώτα επεισόδια σκηνοθετούνται από τον Derek Tsang, ενώ ο Andrew Stanton, που γνωρίσαμε μέσα από την Pixar, αναλαμβάνει το τιμόνι για ένα επεισόδιο της σειράς «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων».

7. Ποιοι παίζουν στη σειρά;

Αυτό που γίνεται αμέσως σαφές ακόμη και από τα πρώτα τρέιλερ για τη σειρά «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» είναι ότι υπάρχουν αρκετά crossover με την προηγούμενη σειρά των δημιουργών, δηλαδή το «Game of Thrones» σε ό,τι αφορά τους ηθοποιός. Πιο συγκεκριμένα, ο John Bradley, ο Liam Cunningham και ο ίδιος ο High Sparrow Sir Jonathan Pryce έχουν βασικούς ρόλους στην επερχόμενη σειρά του Netflix.

Παρόλα αυτά, βλέπουμε και νέες προσθήκες όπως ο Benedict Wong -που έχουμε αγαπήσει μέσα από το MCU- που ηγείται του πρωταγωνιστή ως ο Da Shi, ένας πρώην αξιωματικός πληροφοριών που έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση μιας σειράς ανησυχητικών και μυστηριωδών θανάτων. Ο ρόλος του Ye Wenjie πρόκειται να είναι καθοριστικός, όμως, φαίνεται να χωρίζεται μεταξύ της Rosalind Chao -γνωστή από το «Sweet Tooth»- και του Zine Tseng, με τη βασική ιστορία του χαρακτήρα να διαδραματίζεται σε πολλές δεκαετίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 3 Body Problem (@3bodyproblem)

6. Υπάρχουν διαφορές με το βιβλίο;

Η σειρά «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» θέλει να είναι αρκετά πιστή στο βιβλίο, στο οποίο βασίζεται. Ωστόσο, έχουν γίνει μερικές αλλαγές.

Για παράδειγμα, ενώ τα βιβλία διαδραματίζονται κυρίως στην Κίνα, η σειρά υιοθετεί μια πιο σφαιρική προσέγγιση, με μεγάλο μέρος του δράματος να διαδραματίζεται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Derek Tsang:

«Διευρύναμε το πεδίο εφαρμογής και έχουμε περισσότερους χαρακτήρες από όλο τον κόσμο»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 3 Body Problem (@3bodyproblem)

Πρέπει να σημειωθεί πως οι αλλαγές έγιναν με την ευλογία του Liu Cixin και οι κεντρικές ιστορίες, τα θέματα και οι απειλές παραμένουν τα ίδια. Η δράση ξεκινά στη δεκαετία του 1960 στην Κίνα, την εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης. Αλλά τελικά, όταν λαμβάνεται μια απόφαση με επιπτώσεις πέρα από τον πλανήτη μας, ο αντίκτυπος γίνεται αισθητός στις επόμενες γενιές.

5. Ποιο είναι το κεντρικό μυστήριο της νέας sci-fi σειράς;

Στο παρόν της σειράς του Netflix «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων», υπάρχει η ομάδα «Oxford Five», μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων επιστημόνων που καλούνται να συνεργαστούν με τον Da Shi του Wong κάτω από τη σκιά μιας φαινομενικά συνδεδεμένης σειράς ανησυχητικών θανάτων. Υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη και δυσοίωνη αντίστροφη μέτρηση που διασχίζει όλη την ιστορία, και μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι αυτά που συμβαίνουν δεν είναι απαραίτητα δυσοίωνα για τους εμπλεκόμενους, αλλά είναι πιθανώς καταστροφικά για όλη την ανθρωπότητα.

Γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν ξαφνικά εδώ και εκεί; Πού ακριβώς οδηγεί η αντίστροφη μέτρηση; Και μπορούν πραγματικά πέντε ταλαντούχα μυαλά να ενωθούν για να σώσουν τον κόσμο; Η σειρά είναι γεμάτη με ερωτήσεις που χρειάζονται απάντηση, εξ ου και οι συσχετισμοί με το «Lost».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 3 Body Problem (@3bodyproblem)

4. Πώς θα διαχειριστεί η σειρά την εισβολή;

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των φαν των βιβλίων και ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι το πώς «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» θα αντιμετωπίσει τη βασική ανησυχία των βιβλίων, την επικείμενη εισβολή των εξωγήινων.

Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας δεν χτίζεται γύρω από την ίδια την εξωγήινη ζωή και την επικείμενη εισβολή, αλλά γύρω από το πώς εμείς -οι κανονικοί άνθρωποι- θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την εμφάνιση μιας εξωγήινης δύναμης. Μας αναγκάζει επίσης να εξετάσουμε το ερώτημα πώς θα μπορούσε να μας δει ένα απόκοσμο ον, αν μας ανακάλυπτε ποτέ.

Μάλιστα, ένα βασικό ερώτημα που θέτουν τα βιβλία, είναι το αν θα μπορούσαμε να έχουμε ελπίδα για επιβίωση εάν η Γη ήταν στόχος μίας τέτοιας δύναμης. Οι υπαρξιακοί προβληματισμοί διαποτίζουν τα βιβλία και θέλουμε να δούμε με ποιο τρόπο οι δημιουργοί θα τα μεταφέρουν τηλεοπτικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 3 Body Problem (@3bodyproblem)

3. «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία;

«Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» συγχέει αρκετά την πραγματικά με την φαντασία με αρκετά από τα στοιχεία, τις θεωρίες και κομμάτια της πλοκής να είναι κάτι περισσότερο από επιστημονική φαντασία.

Στα βιβλία, η ομάδα εξωγήινων του Liu Cixin προέρχεται από τον πλανήτη Trisolaris, ο οποίος βρίσκεται σε ένα μακρινό αστρικό σύστημα που είναι χτισμένο γύρω από τρεις ήλιους. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα συστήματα τριών αστέρων υπάρχουν στην πραγματικότητα, αν και το ίδιο το Trisolaris δεν είναι πραγματικό μέρος.

Να σημειωθεί ακόμα πως το είναι «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» και ένα αληθινό φαινόμενο. Αποτελεί ένα άλυτο φυσικό αίνιγμα, που έχει να κάνει με τους νόμους της βαρύτητας και της κίνησης κάθε φορά που οποιοδήποτε σύστημα έχει τρεις μάζες μπλεγμένες μεταξύ τους.

Κοιτάζοντας πιο βαθιά βρισκόμαστε και μπροστά στη «Θεωρία του Σκοτεινού Δάσους». Μία ιδέα που υποστηρίζει πως οι αρκετά προηγμένες ομάδες εξωγήινων θα έρπουν στο σύμπαν φοβούμενοι ότι θα ανακαλυφθούν. Η θεωρία πήρε το όνομά της από το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας.

2. Ποιο μέρος του βιβλίου θα μεταφερθεί τηλεοπτικά από την πρώτη σεζόν της σειράς;

Η νέα σειρά του Netflix «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» αναμένεται να καλύψει όλο το ομότιτλο βιβλίο. Η πρώτη σεζόν θα αποτελεί από οκτώ ωριαία επεισόδια που έχουν να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι ιστορίας.

Η σειρά αποτελεί μία καλή ευκαιρία για τους David Benioff και D. B. Weiss να εξιλεωθούν μετά από ένα φινάλε του «Game of Thrones», που δεν ικανοποίησε τους φανς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 3 Body Problem (@3bodyproblem)

1. Υπάρχει δηλαδή και συνέχεια;

Η τριλογία των βιβλίων έχει ολοκληρωθεί και με τα τρία βιβλία να έχουν κυκλοφορήσει. Όπως αναφέρουμε στην αρχή, «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογία, γνωστή ως «Ανάμνηση του παρελθόντος της Γης».

Οι δημιουργοί της sci-fi σειράς του Netflix αποφάσισαν να μεταφέρουν ολόκληρη την τριλογία στην μικρή οθόνη με την πρώτη σεζόν να είναι κυρίως η μεταφορά του πρώτου βιβλίου, αλλά να βάζει στην αφήγησή της στοιχεία από τις δύο συνέχειες της ιστορίας, τα «The Dark Forest» και «Death’s End». Έτσι, πέρα από τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου που θα καλύψει η πρώτη σεζόν, θα παρουσιαστούν και θέματα από τα μεταγενέστερα βιβλία, αποτελώντας μια ολοκληρωμένη προσαρμογή και όχι αποσπασματική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 3 Body Problem (@3bodyproblem)

Η μεταφορά της τριλογίας που ξεκινάει με «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» θα κριθεί από τις επιλογές που έγιναν κατά τη μεταφορά και όχι από την έλλειψη υλικού. Πρόβλημα που υπήρχε στην προηγούμενη σειρά των Benioff και Weiss (ναι για τους δύο τελευταίους κύκλους του «Game of Thrones» μιλάμε)!

Πηγή cover photo: Instagram

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
27'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
27'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
3'
12 - 18
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
4'
9 - 11
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1