«Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού»: 10 φράσεις της αγαπημένης ταινίας που άλλαξαν την οπτική μας για τον έρωτα
Η σουρεαλιστική ιστορία αγάπης του Michel Gondry κατέπληξε το κοινό το 2004 και παραμένει δύσκολο να ξεχαστεί 20 χρόνια αργότερα

Λένε ότι η μόνη θεραπεία για τις ραγισμένες καρδιές είναι ο χρόνος, αν και μια λοβοτομή μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική. Είναι ένα πείραμα που η Clementine Kruczynski (Kate Winslet) δοκίμασε στην «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού», σβήνοντας τις αναμνήσεις του πρώην αγοριού της, Joel Barish (Jim Carrey). Η σουρεαλιστική ιστορία αγάπης του Michel Gondry κατέπληξε το κοινό το 2004 και παραμένει δύσκολο να ξεχαστεί 20 χρόνια αργότερα.

Όπως όλοι οι επώδυνοι κινηματογραφικοί χωρισμοί, η «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» έχει παραμείνει στη συνείδησή των πρωταγωνιστών ​​πολύ μετά την ημερομηνία λήξης της ιστορίας αγάπης. Ο σεναριογράφος Τσάρλι Κάουφμαν, δημιούργησε τον έρωτα της Clementine και του Joel ως έναν κλειστοφοβικό, απερίσπαστο λαβύρινθο που έδωσε στην ταινία ένα Όσκαρ καλύτερου σεναρίου.

H Clementine, μια ασταθής και ψυχαναγκαστική υπάλληλος βιβλιοπωλείου, ενσαρκώνεται μέσα από την ερμηνεία της Kate Winslet, η οποία επαναπροσδιόρισε την καριέρα της. Σήμερα, ο ιδιότυπος χαρακτήρας της ζει στο TikTok και στο Tumblr ως προστάτιδα των γυναικών που είναι λίγο διαφορετικές αλλά συνάμα αξιαγάπητες. Και ως Joel, ο Carrey παραμένει ένα άβαταρ για απογοητευτικά απλούς και βαθιά πληγωμένους άνδρες.

Όπως και να έχει, η ταινία έκλεισε τα 20 της χρόνια και εμείς ακόμη συνεχίζουμε να ταυτιζόμαστε με αυτόν τον έρωτα, να βρίσκουμε παρηγοριά σε αυτήν κάθε φορά που χωρίζουμε και κυρίως να μαθαίνουμε πράγματα για την επόμενη φορά που φιλοδοξούμε να είμαστε πιο τυχεροί αλλά και ώριμοι.

«Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού»: 10 φράσεις για τον έρωτα μέσα από τα «μάτια» της Clementine και του Joel

via GIPHY

  1. «Γιατί ερωτεύομαι κάθε γυναίκα που βλέπω ότι δεν με προσέχει;»
  2. «Ευτυχισμένοι όσοι ξεχνούν, γιατί παίρνουν πιο ελαφριά ακόμα και τις γκάφες τους»
  3. «Αναρωτιέμαι αν αυτά που μου θυμίζουν εσένα, σου θυμίζουν εμένα»
  4. «Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που επινοήθηκε από εταιρείες ευχετήριων καρτών για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται χάλια»
  5. «Γνωριστήκαμε τη λάθος στιγμή. Αυτό λέω συνέχεια στον εαυτό μου πάντως. Ίσως μια μέρα -χρόνια από τώρα-, θα βρεθούμε σε ένα καφέ σε μια μακρινή πόλη κάπου και θα μπορούσαμε να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία»
  6. «Μπορείς να σβήσεις κάποιον από το μυαλό σου. Το να τον βγάλεις από την καρδιά σου είναι μια άλλη ιστορία»
  7. «Οι ενήλικες είναι σαν ένα χάος θλίψης και φοβιών»
  8. «Μήπως είμαστε σαν τα βαριεστημένα ζευγάρια που λυπάσαι στα εστιατόρια;»
  9. «Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι είμαι ιδέα που θα τους ολοκληρώσει ή θα τους κάνει να ζωντανέψουν, αλλά είμαι απλώς ένα μπερδεμένο κορίτσι που ψάχνει την ηρεμία του. Μη μου αναθέσεις τη δική σου»
  10. «Θα μπορούσα να πεθάνω τώρα, Κλεμ. Είμαι απλά… χαρούμενη. Δεν το έχω νιώσει ποτέ πριν. Είμαι ακριβώς εκεί που θέλω να είμαι»

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;