ΗΠΑ: Η Γερουσία δεν «βιάζεται» για το ψήφισμα που απειλεί με μπλόκο το TikTok
Σημαίνοντες Αμερικανοί γερουσιαστές σχολίασαν πως το σχέδιο νόμου που ενέκρινε την Τετάρτη η Βουλή των Αντιπροσώπων και που απειλεί το TikTok με απαγόρευση, δεν θα εξεταστεί στο πλαίσιο κάποιας επείγουσας διαδικασίας

Σημαίνοντες Αμερικανοί γερουσιαστές σχολίασαν πως το σχέδιο νόμου που ενέκρινε την Τετάρτη η Βουλή των Αντιπροσώπων και που απειλεί το TikTok με απαγόρευση, δεν θα εξεταστεί στο πλαίσιο κάποιας επείγουσας διαδικασίας.

Η στάση αυτή αφήνει αμφιβολίες σχετικά με τις πιθανότητες να δοθεί «πράσινο φως» από τη Γερουσία.

Σε περίπτωση υπερψήφισης και κύρωσής του από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το κείμενο θα υποχρεώνει τη μητρική εταιρεία της πλατφόρμας σύντομων βίντεο, την κινεζική ByteDance, να πουλήσει πουλήσει τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία της εφαρμογής, υπό την απειλή της αναστολής λειτουργίας του στις ΗΠΑ.

Η πρόταση βασίστηκε στην ανησυχία για ενδεχόμενη πρόσβαση των κινεζικών αρχών στα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών του TikTok, όπως και στη δυνατότητα προπαγάνδα μέσω της πλατφόρμας.Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών, οι οποίοι διαθέτουν μια μικρή πλειοψηφία με τη στήριξη των ανεξάρτητων γερουσιαστών, αρνήθηκε να αναφέρει πότε θα συζητηθεί το νομοσχέδιο. Αρκετοί γερουσιαστές των δύο κομμάτων έχουν ήδη εκφράσει δημοσίως τη στήριξή τους στο κείμενο και άλλοι τηρούν στάση αναμονής.

«Γιατί ο Τσακ Σούμερ είναι πιο γρήγορος στο να ζητάει εκλογές στο Ισραήλ απ’ ότι στην κομμουνιστική Κίνα;» σχολίασε στο Χ, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής του Τενεσί Μάρσα Μπλάκμπερν, κατηγορώντας τον γερουσιαστή της πολιτείας της Νέας Υόρκης για συμπάθεια προς τις κινεζικές αρχές.

Ομως, εκτός του Τσακ Σούμερ, κι άλλοι εκλεγμένοι στη Γερουσία χρονοτριβούν, ζητώντας μια ενδελεχή εξέταση του κειμένου.

«Η ψήφος μου θα καθοριστεί από την κοινότητά μας των πληροφοριών» εξήγησε, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Λουιζιάνας Τζον Κένεντι. Σκοπεύει επομένως να καλέσει τον Τσακ Σούμερ να «ζητήσει από τις 17 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών και να τους ενημερώσουυν για το εάν οι κατηγορίες είναι βάσιμες».

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;