Κρίστοφερ Νόλαν: Το «Oppenheimer» απέφερε στον σκηνοθέτη περίπου 100 εκατ. δολάρια
Το φιλμ είχε εισπράξεις σχεδόν 1 δις παγκοσμίως και κέρδισε συνολικά 7 Όσκαρ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε δύο Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής ως σκηνοθέτης και παραγωγός του «Oppenheimer», ενώ η ταινία κέρδισε συνολικά 7 βραβεία. Εξίσου μεγάλη ήταν η οικονομική επιτυχία του έργου, καθώς απέφερε στον Βρετανό ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Η τελική απολαβή του Νόλαν για την ταινία, η οποία παρακολουθεί τη ζωή του ομώνυμου επιστήμονα Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και τον ρόλο του στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, είναι λίγο κάτω από 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει έναν συνδυασμό μισθού, παρασκηνιακών αποζημιώσεων, εισπράξεων και μπόνους για τα δύο βραβεία Όσκαρ.

Η ταινία της Universal – η οποία απέσπασε συνολικά επτά Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων του Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Κίλιαν Μέρφι και του Β’ Ανδρικού για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ – γυρίστηκε με προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την προβολή της στις 19 Ιουλίου, που αποτέλεσε το ένα μισό του κινηματογραφικού φαινομένου «Barbenheimer», η ταινία απέφερε 958 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ένα ποσό μαμούθ, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους και έχει τρίωρη διάρκεια. (Και τα δύο θεωρούνται συνήθως εμπόδια στο να προσελκύσουν το λεγόμενο κοινό των τεσσάρων κατηγοριών).

Είναι επίσης η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις από το «Lord of the Rings: The Return of the King» που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2004. Μάλιστα, το «Oppenheimer» επανακυκλοφορεί σε 1.000 αμερικάνικες αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο μετά τη μεγάλη νίκη του. Αυτό αναμένεται να ανεβάσει τον τελικό εισπρακτικό τζίρο της ταινίας και να ξεπεράσει το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενεργοποιώντας έτσι ένα επιπλέον μπόνους για τον σκηνοθέτη.

Τώρα όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο τι θα κάνει στη συνέχεια ο Νόλαν, ο οποίος έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή του «Oppenheimer». Κάποιοι λένε ότι θα κάνει ένα remake του θρίλερ μυστηρίου «Ο φυλακισμένος», βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960 που δημιούργησε και πρωταγωνίστησε ο Πάτρικ ΜακΓκούχαν, το οποίο remake ο Νόλαν ήταν προορισμένο να κάνει το 2009.

Όμως το sci-fi project εξαφανίστηκε από την ατζέντα του Νόλαν την ίδια χρονιά, όταν το AMC κυκλοφόρησε το δικό του «The Prisoners», μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Καβίτσελ στον ρόλο του άτυχου πράκτορα Νο6 δίπλα στους Ίαν ΜακΚέλεν και Ρουθ Γουίλσον. Άλλοι λένε ότι θα αρχίσει να γράφει ένα νέο σενάριο τώρα που η περίοδος των βραβείων ήρθε στο τέλος της.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;