Θεσσαλονίκη: Επεισόδια πριν την προβολή του «Αδέσποτα Κορμιά»
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδας αντιεξουσιαστών.


Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδας αντιεξουσιαστών, λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» και παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων ανακοίνωσε νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από τον κινηματογράφο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, ωστόσο απωθήθηκαν επίσης από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων στο σημείο είναι ισχυρή.

Έξω από τον κινηματογράφο είχε συγκεντρωθεί και μικρή ομάδα μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος», που αντιδρούν στην προβολή της ταινίας και τους οποίους απομάκρυνε λίγο αργότερα η αστυνομία.

«Σήμερα Τρίτη 12/3/24 η φασιστική γκρούπα ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από το Ολύμπιον, επ’ αφορμής της προβολής ταινίας που πραγματεύεται μεταξύ άλλων την αυτοδιάθεση του σώματος και τις αμβλώσεις. Γνωρίζουμε καλά πως σε κάθε ευκαιρία οι φασίστες προσπαθούν να βρουν πρόσφορο έδαφος στον δημόσιο χώρο και την νεολαία, ακόμη και με τέτοιες κινήσεις. Ταυτόχρονα, ενδεικτική για το ζήτημα του κοινωνικού κανιβαλισμού και του εκφασισμού είναι η επίθεση σε δύο queer άτομα το βράδυ του Σαββάτου, στο ίδιο μέρος, στην πλατεία Αριστοτέλους», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι συλλογικότητες που κάλεσαν σε αντισυγκέντρωση.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;