Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση – Αντιφασιστική πορεία στο Ολύμπιον
Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη.


Παρά τη σχετική απαγόρευση, συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Επί της πλατείας βρίσκεται ο κινηματογράφος Ολύμπιον, όπου αναμένεται η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», στις 20:00 στο πλαίσιο του 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τρίτης συγκεντρώθηκε έξω από το «Ολύμπιον» ομάδα νεαρών ατόμων, που ξεδίπλωσαν πανό στο οποίο ανέγραφαν: «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό» και «Oύτε σπιθαμή γης στους φασίστες, ενάντια στην ομοφοβία και στις επιθέσεις στην LGBTQ+ κοινότητα. Οι απαγορεύσεις δεν μας σταματούν, σπάμε το νόμο στο δρόμο».

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη.

Στο συγκεκριμένο σημείο είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση ακροδεξιές οργανώσεις για να διαμαρτυρηθούν για την προβολή της ταινίας «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου, ωστόσο η Αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν από νωρίς παραταχθεί έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία αρχαίας αγοράς. Διαμαρτύρονται για τη συγκέντρωση εθνικιστικής οργάνωσης μπροστά στο Ολύμπιον.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς είναι σε ισχύ απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. Οι αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν από τις δυνάμεις στην οδό Φιλίππου, σε σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;