Όσκαρ 2024: Οι προβλέψεις μας στις μεγάλες κατηγορίες
Οι προβλέψεις μας για τις οκτώ μεγάλες κατηγορίες των Όσκαρ 2024.

Το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας 11 Μαρτίου στην Ελλάδα) θα διεξαχθεί η 96η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ 2024. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και… λίγο κουραστική οσκαρική κούρσα θα μάθουμε -επιτέλους!- τους μεγάλους νικητές της βραδιάς, τις εκπλήξεις, τις ανατροπές, αλλά και τις παραβλέψεις των φετινών βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Φέτος, η χρονιά είναι φαίνεται να στρέφεται προς το «Oppenheimer» του Christopher Nolan. Με το καλοκαίρι του 2023 να έχει στιγματιστεί από το φαινόμενο «Barbenheimer» και το κοινό να γυρνάει την πλάτη του στα στουντιακά blockbuster αναζητώντας ταινίες δημιουργών, φαίνεται πως η Ακαδημία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του να τιμήσει μία ταινία που έφερε κόσμο στις αίθουσες, δεν αποτελεί IP -συγγνώμη φανς της «Barbie»- και είναι ταινία δημιουργού.

Η επική βιογραφία του ανθρώπου που μας χάρισε την ατομική βόμβα, μπορεί να γίνει η ταινία που θα φύγει από την μεγάλη βραδιά με τα περισσότερα βραβεία. Σε αυτό βοηθάει και η (σχεδόν) σαρωτική πορεία που θα έχει στις τεχνικές κατηγορίες των Όσκαρ 2024. Η ταινία του Nolan μπορεί να αποσπάσει από 9 μέχρι 11 βραβεία και γίνει από τις ταινίες που έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία του θεσμού.

Στις μεγάλες κατηγορίες της βραδιάς, το ενδιαφέρον θα κεντρίσουν οι κατηγορίες Α’ Γυναικείου Ρόλου όπου η Emma Stone για το «Poor Things» και η Lily Gladstone για το «Killers of the Flower Moon» φαίνεται να είναι αρκετά κοντά στα προγνωστικά, καθώς και ο Α’ Ανδρικός Ρόλος με τον Cillian Murphy να είναι το φαβορί για το «Oppenheimer» και ο Paul Giamatti για το «The Holdovers» να περιμένει στη γωνία.

Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν και οι δύο κατηγορίες σεναρίου όπου εκεί τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, αν και φαίνεται να υπάρχουν φαβορί.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τους οιωνούς και να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τα Όσκαρ 2024. Θα ξεκινήσουμε με τις τεχνικές κατηγορίες και, στη συνέχεια, θα δούμε τους νικητές στις μεγάλες κατηγορίες.

Όσκαρ 2024: Ποιος θα κερδίσει & ποιος πρέπει να κερδίσει σε κάθε κατηγορία

Καλύτερη Ταινία

Όσκαρ 2024

American Fiction
Anatomy of a Fall
Barbie
The Holdovers
Killers of the Flower Moon
Maestro
Oppenheimer
Past Lives
Poor Things
The Zone of Interest

Φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά του Christopher Nolan και του «Oppenheimer». Η ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη -πέρα από καλλιτεχνικό επίτευγμα κατάφερε να αποφέρει και ένα αστρονομικό ποσό στο box office- έχει επικρατήσει σε όλες τις τελετές που οδηγούν στα Όσκαρ 2024 και δύσκολα θα δούμε κάποια ανατροπή.

Ποιος θα έπρεπε να κερδίσει: Νομίζω πως το «Oppenheimer» το αξίζει για όλα αυτά που πέτυχε

Σκηνοθεσία

Όσκαρ 2024

Justine Triet – Anatomy of a Fall
Martin Scorsese – Killers of the Flower Moon
Christopher Nolan – Oppenheimer
Yorgos Lanthimos – Poor Things
Jonathan Glazer – The Zone of Interest

Ο Christopher Nolan ετοιμάζεται για να παραλάβει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Ο Βρετανός σκηνοθέτης φάνηκε να θέλει πολύ αυτή την νίκη και φαίνεται να το καταφέρνει με την πιο ολοκληρωμένη -μέχρι στιγμής- ταινία του. Και σε αυτή την κατηγορία των Όσκαρ 2024, δεν υπάρχει αντίπαλος για το «Oppenheimer».

Ποιος θα πρέπει να κερδίσει: Jonathan Glazer

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Όσκαρ 2024

Bradley Cooper – Maestro
Colman Domingo – Rustin
Paul Giamatti – The Holdovers
Cillian Murphy – Oppenheimer
Jeffrey Wright – American Fiction

Η ήρεμη δύναμη που ακούει στο όνομα του Cillian Murphy φαίνεται να είναι αυτή που θα επικρατήσει στην κατηγορία αυτή των Όσκαρ 2024. Ο Ιρλανδός ηθοποιός κρατάει την ταινία του Nolan στις πλάτες με μία εξαιρετική χαμαιλεοντική ερμηνεία.  Ο μόνος που μπορεί να κάνει την ανατροπή είναι ο Paul Giamatti για την ταινία του ελληνικής καταγωγής Alexander Payne. Ωστόσο, φαίνεται να είναι κάτι αρκετά δύσκολο!

Ποιος θα έπρεπε να κερδίσει: Jeffrey Wright

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Όσκαρ 2024

Annette Bening – Nyad
Lily Gladstone – Killers of the Flower Moon
Sandra Huller – Anatomy of a Fall
Carey Mulligan – Maestro
Emma Stone – Poor Things

Η πιο δύσκολη κατηγορία για να προβλέψει κανείς στα Όσκαρ 2024. Η Emma Stone και η Lily Gladstone, σε όλη τη διάρκεια της οσκαρικής κούρσας, δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Το βραβείο SAG, όμως, στην Gladstone φαίνεται να της δίνει ένα μικρό προβάδισμα. Η ηθοποιός θα γίνει, μάλιστα, η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που βραβεύεται στην μεγάλη κατηγορία. Η ιστορική σημασία της νίκης αυτής δεν θα περάσει απαρατήρητη από τα μέλη της Ακαδημίας, ειδικά τους Αμερικάνους που είναι μέλη. Παρόλα αυτά, η Gladstone είναι φανταστική σε έναν απαιτητικό ρόλο και η σκιά της βρίσκεται πάνω από όλη την ταινία ακόμα και όταν απουσιάζει από την οθόνη.

Ποια πρέπει να κερδίσει: Emma Stone

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Όσκαρ 2024

Sterling K. Brown – American Fiction
Robert De Niro – Killers of the Flower Moon
Rober Downey Jr. – Oppenheimer
Ryan Gosling – Barbie
Mark Ruffalo – Poor Things

Ακόμα μία από τις μεγάλες κατηγορίες των Όσκαρ 2024 που φαίνεται να έχει κλειδώσει. Μετά το πέρασμά του από το MCU, ο Robert Downey Jr. επιστρέφει δυναμικά στο πιο καλλιτεχνικό και με υποκριτικές απαιτήσεις Σινεμά και φαίνεται πως η βιομηχανία θα θελήσει να τον τιμήσει για το έργο του συνολικά.

Ποιος θα έπρεπε να κερδίσει:  Mark Ruffalo

Β’ Γυναικείος Ρόλος

Όσκαρ 2024

Emily Blunt – Oppenheimer
Danielle Brooks – The Color Purple
America Ferrera – Barbie
Jodie Foster – Nyad
Da’Vine Joy Randolph – The Holdovers

Δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κλέψει το χρυσό αγαλματίδιο από την καθηλωτική και άκρως συγκινητική ερμηνεία της Da’Vine Joy Randolph στα «Παιδιά του Χειμώνα»!

Ποια πρέπει να κερδίσει: Da’Vine Joy Randolph

Διασκευασμένο Σενάριο

Όσκαρ 2024

American Fiction
Barbie
Oppenheimer
Poor Things
The Zone of Interesst

Η μεταφορά του Cord Jefferson του ομότιτλου βιβλίου έχει κρατήσει όλη την κοινωνική κριτική και την σάτιρα για το πώς διαχειριζόμαστε μέχρι και σήμερα τον ρατσισμό. Το σενάριο έχει επικρατήσει στην ίδια κατηγορία σε αρκετές βραβεύσεις που έχουν προηγηθεί και φαίνεται να είναι το φαβορί. Θεωρώ πως η Ακαδημία μπορεί να θελήσει να τιμήσει και το πρόσωπο πίσω από την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία και, έτσι, να δούμε την Greta Gerwig και τον Noah Baumbach να επικρατούν κερδίζοντας αυτό το Όσκαρ 2024 για το σενάριό τους για την «Barbie».

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Barbie

Πρωτότυπο Σενάριο

Anatomy of a Fall
The Holdovers
Maestro
May December
Past Lives

Η Ακαδημία Κινηματογράφου της Αμερικής φάνηκε να αγάπησε αρκετά το δικαστικό δράμα της Justine Triet, καθώς του χάρισε πέντε υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2024, ενώ η Γαλλία δεν το είχε επιλέξει ως την επίσημη υποβολή της. Έτσι, βλέπω δύσκολο να μην του χαρίσουν έστω ένα βραβείο και αυτή είναι η κατηγορία που η Triet έχει κερδίσει σχεδόν σε όλες τις βραβεύσεις που έχουν προηγηθεί.

Ποιος θα έπρεπε να κερδίσει: Past Lives

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;