Όσκαρ 2024: Οι προβλέψεις μας για τις τεχνικές κατηγορίες
Όσκαρ 2024: Αναλυτικές προβλέψεις για τις τεχνικές κατηγορίες των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αμερικής

Το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας 11 Μαρτίου στην Ελλάδα) θα διεξαχθεί η 96η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ 2024. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και… λίγο κουραστική οσκαρική κούρσα θα μάθουμε -επιτέλους!- τους μεγάλους νικητές της βραδιάς, τις εκπλήξεις, τις ανατροπές, αλλά και τις παραβλέψεις των φετινών βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Φέτος, η χρονιά είναι φαίνεται να στρέφεται προς το «Oppenheimer» του Christopher Nolan. Με το καλοκαίρι του 2023 να έχει στιγματιστεί από το φαινόμενο «Barbenheimer» και το κοινό να γυρνάει την πλάτη του στα στουντιακά blockbuster αναζητώντας ταινίες δημιουργών, φαίνεται πως η Ακαδημία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του να τιμήσει μία ταινία που έφερε κόσμο στις αίθουσες, δεν αποτελεί IP -συγγνώμη φανς της «Barbie»- και είναι ταινία δημιουργού.

Η επική βιογραφία του ανθρώπου που μας χάρισε την ατομική βόμβα, μπορεί να γίνει η ταινία που θα φύγει από την μεγάλη βραδιά με τα περισσότερα βραβεία. Σε αυτό βοηθάει και η (σχεδόν) σαρωτική πορεία που θα έχει στις τεχνικές κατηγορίες των Όσκαρ 2024. Η ταινία του Nolan μπορεί να αποσπάσει από 9 μέχρι 11 βραβεία και γίνει από τις ταινίες που έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία του θεσμού.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τους οιωνούς και να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τα Όσκαρ 2024. Θα ξεκινήσουμε με τις τεχνικές κατηγορίες και, στη συνέχεια, θα δούμε τους νικητές στις μεγάλες κατηγορίες.

Όσκαρ 2024: Ποιος θα κερδίσει & ποιος πρέπει να κερδίσει σε κάθε κατηγορία

Μουσική

Όσκαρ 2024

American Fiction
Indiana Jones and the Dial of Destiny
Killers of the Flower Moon
Oppenheimer
Poor Things

Η μουσική του Ludwig Göransson είναι ένα από τα βασικά κομμάτια του «Oppenheimer» και φαίνεται σχεδόν αδύνατο να επικρατήσει κάποιος άλλους στην κατηγορία αυτή στα Όσκαρ 2024.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Oppenheimer

Κοστούμια

Όσκαρ 2024

Barbie
Killers of the Flower Moon
Napoleon
Oppenheimer
Poor Things

Η μάχη των Jacqueline Durran και Holly Waddington κρατάει εδώ και καιρό. Πολλοί πιστεύουν πως η ακριβής αποτύπωση της ιστορίας των κοστουμιών της «Barbie» θα φέρει το αγαλματίδιο στην Durran -που έχει κερδίσει ήδη δύο Όσκαρ-, όμως, η ενηλικίωση της Bella που αποτυπώνεται εξαίσια μέσα από τα κοστούμια της Waddington φαίνεται να έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές μετά και τις νίκες στις διάφορες Ενώσεις. Φαίνεται πως θα είναι ένα από τα δύο -ή τρία- βραβεία Όσκαρ 2024 που θα κερδίσει το «Poor Things».

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Poor Things

Φωτογραφία

Όσκαρ 2024

El Conde
Killers of the Flowers Moon
Maestro
Oppenheimer
Poor Things

Ο Hoyte Van Hoytema -όλος περιέργως- δεν έχει τιμηθεί ακόμα από την Ακαδημία. Η δουλειά του, όμως, στο «Oppenheimer» φαίνεται πως θα είναι αυτή που θα του χαρίσει το Όσκαρ 2024. Είναι μία από τις κατηγορίες που η επικράτηση οποιουδήποτε άλλου θα μας εκπλήξει!

Ποιος θα έπρεπε να κερδίσει: Poor Things

Μοντάζ

Όσκαρ 2024

Anatomy of a Fall
The Holdovers
Killers of the Flower Moon
Oppenheimer
Poor Things

Η εξαιρετική σκηνή όπου ο Oppenheimer μιλάει στο ακροατήριο μετά την έκρηξη της βόμβας στη Χιροσίμα, είναι ένα masterclass μοντάζ, ήχου, υποκριτικής και μουσικής. Παράλληλα, το βραβείο αυτό φαίνεται να δείχνει και αυτόν που θα επικρατήσει στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας. Επομένως, το Όσκαρ 2024 θα πάει στην Jennifer Lame.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Anatomy of a Fall

Καλύτερο Τραγούδι

Όσκαρ 2024

The Fire Inside – Flamin’ Hot
I’m Just Ken – Barbie
Wahzhazhe (A Song For My People) – Killers of the Flower Moon
It Never Went Away – American Symphony
What I Was Made For – Barbie

Η Billie Eilish και ο αδερφός της Finneas πάνε για το δεύτερο χρυσό αγαλματίδιό τους στην κατηγορία αυτή στα Όσκαρ 2024. Μετά την επικράτησή τους για το τραγούδι του James Bond, το δίδυμο έρχεται να μας χαρίσει μία μπαλάντα που φαίνεται να μιλάει τόσο για την ιστορία κούκλα της Mattel, όσο και για τη γυναικεία εμπειρία. Φαίνεται σχεδόν αδύνατο, η Ακαδημία να προτιμήσει κάποιο άλλο τραγούδι.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: I’m Just Ken

Σκηνογραφία

Όσκαρ 2024

Barbie
Killers of the Flower Moon
Napoleon
Oppenheimer
Poor Things

Η sci-fi steampunk αισθητική της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου έχει επικρατήσει έναντι του φανταστικού κόσμου της «Barbie» στα βραβεία της αντίστοιχης Ένωσης επαγγελματιών και είναι το απόλυτο φαβορί στην κατηγορία. Και όχι άδικα, καθώς ο κόσμος που δημιουργούν οι James Price και Shona Heath παίρνει την πραγματικότητα και την γεμίζει με έμπνευση και μοναδικά κτίσματα.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Barbie

Διεθνής Ταινία

Όσκαρ 2024

Io Capitno – Italy
Perfect Days – Japan
Society of the Snow – Spain
The Teacher’s Lounge – Germany
The Zone of Interest – United Kingdom

Η κατηγορία που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» μήνες τώρα. Η μόνη ταινία που θα μπορούσε να αντισταθεί στον Glazer και το αριστούργημά του είναι το «Η Ανατομία μιας Πτώσης» της Triet που, όμως, δεν επιλέχθηκε από την γαλλική επιτροπή.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: The Zone of Interest

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Spider-Man: Across the Spider-Verse Όσκαρ 2024

The Boy and the Heron
Elemental
Nimona
Robot Dreams
Spider-Man Across the Spider-Verse

Ακόμα μία κατηγορία που τα πράγματα παίζονται στον πόντο. Θα επιλέξω την ταινία που κέρδισε στα Annie 2024 να επικρατήσει και στα Όσκαρ 2024. Το «Αγόρι και ο Ερωδιός» του θρυλικού Miyazaki μπορεί να κάνει την έκπληξη -και θεωρώ πως είναι η καλύτερη ταινία από τις δύο- όμως το νέο «Spider-Man» ήταν ένα κινηματογραφικό φαινόμενο που πάει το μέσο ακόμα πιο μπροστά και κατάφερε να φέρει αρκετό κόσμο στα Σινεμά και να γίνει από τις πιο επικερδείς ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Το Αγόρι και ο Ερωδιός

Οπτικά Εφέ

Όσκαρ 2024

The Creator
Godzilla: Minus One
Guardians of the Galaxy Vol. 3
Mission Impossible: Dead Reckoning
Napoleon

Παρόλο που το «The Creator» του Gareth Edwards έχει επικρατήσει στις διάφορες Ενώσεις, θεωρώ πως το όλο αυξανόμενο διεθνές γκρουπ της Ακαδημίας θα προτιμήσει να τιμήσει μία ταινία εκτός Αμερικής. Το «Godzilla: Minus One» του Takashi Yamazaki -με τον ίδιο να επιμελείται τα οπτικά εφέ- φαίνεται πως θα έχει τη δύναμη να επικρατήσει στην κατηγορία κάτι που θα μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους!

Ποιος θα έπρεπε να κερδίσει: Godzilla: Minus One ή The Creator (χαρούμενοι και με τα δύο)

Ήχος

Όσκαρ 2024

The Creator
Maestro
Mission Impossible: Dead Reckoning
Oppenheimer
The Zone of Interest

Η κατηγορία στην οποία έχω τη λιγότερη αυτοπεποίθηση. Η Ακαδημία φάνηκε να δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ταινία του Jonathan Glazer «The Zone of Interest» και να τις δίνει υποψηφιότητες ακόμα και σε μεγάλες κατηγορίες πέραν αυτής στην κατηγορία του Διεθνούς Φιλμ. Οπότε, θα ήταν πρέπον να την τιμήσουν και κάπου αλλού. Μάλιστα, ο ήχος είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στο μικρό αριστούργημα του Glazer και αξίζει να τιμηθεί. Μεγάλος αντίπαλος για το Όσκαρ 2024 στην κατηγορία αυτή, το «Oppenheimer».

Αν θα σαρώσει σε όλες τις κατηγορίες η ταινία του Nolan, τότε θα κερδίσει και σε αυτή.

Ποιος θα έπρεπε να κερδίσει: The Zone of Interest

Κομμώσεις και Μακιγιάζ

Golda
Maestro
Oppenheimer
Poor Things
Society of the Snow

Η κατηγορία αυτή στα Όσκαρ 2024 μπορεί να πάει σε πολλές κατευθύνσεις. Ωστόσο, φαίνεται αυτή να είναι η μοναδική κατηγορία όπου η ταινία του Bradley Cooper «Maestro» θα μπορέσει να αποσπάσει ένα βραβεία στην 96η Τελετή Απονομής. Το “σκάνδαλο” γύρω από το μακιγιάζ της ταινίας και την προσθετική μύτη του Cooper για να μπορέσει να μεταμορφωθεί σε Leonard Bernstein φαίνεται να έριξε περισσότερο φως στη διαδικασία της μεταμόρφωσης που έγινε από τον θρυλικό Kazu Hiro και να βοήθησε περισσότερο την ταινία.

Ποιος θα έπρεπε να κερδίσει: Society of the Snow

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;