Πιερρακάκης: «Και ο Γαβρόγλου είχε φέρει διάταξη εκτός άρθρου 16»
«Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, εγώ θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει έλεγχος από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή που συζητούσε το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά ΑΕΙ πως ο και Κώστας Γαβρόγλου, ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε εισάγει στη Βουλή το 2018, διάταξη εκτός ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως η διάταξη του Κώστα Γαβρόγλου είχε αναδρομική ισχύ από το 2014, με την οποία αναγνώριζε ότι η διασυνοριακότητα των τίτλων σπουδών των ΑΕΙ «διεθνών οργανισμών» είναι «εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος», ανεξάρτητα από το αν αναγκάστηκε από την παρέμβαση του κ. Φίλη να την πάρει πίσω.

Χαρακτηρίζοντας τον κ. Γαβρόγλου «πιο φιλελεύθερο από εμένα» ο κ. Πιερρακάκης τόνισε: «Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η ελληνική δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης». Στην ίδια διάταξη προσέθεσε ότι «η παράγραφος 1 ισχύει από την έναρξη ισχύος του νόμου 4310/2014».

«Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η διάταξη, δηλαδή η διασυνοριακότητα, είναι εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος» συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, εγώ θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει έλεγχος από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε «αν φέρουμε -και θα το κάνουμε- αντίστοιχη διάταξη στο μέλλον θα υπάρχει έλεγχος αυτής της διαδικασίας από το ελεγκτικό πρίσμα της ελληνικής δημοκρατίας».

Προηγουμένως ο κ. Πιερρακάκης είχε αναφερεί εκτενώς στην απόπειρα της αντιπολίτευσης να μειώσει με γενικόλογους χαρακτηρισμούς τις γνωμοδοτήσεις και την αξία των δημόσιων παρεμβάσεων των κορυφαίων στνταγματολόγων όπως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Αντώνης Μανιτάκης. «Είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης ο Βενιζέλος και ο Μανιτάκης; Νομίζετε ότι κουνώντας το δάχτυλο μπορείτε να κρίνετε κάποιοι μια πορεία ζωής με δεκάδες διδακτορικά, δημοσιεύσεις και παρεμβάσεις; Έχουν δώσει τη ζωή τους οι συγκεκριμένοι στην επιστήμη τους, δεν μπορείτε να τους προσβάλλετε αναφέροντας ότι θεωρητικολογούν και υποστηρίζουν την κυβέρνηση».

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
22'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
22'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
5'
5 - 6
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
6'
5 - 5
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;