Έβρος: Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες εμπρησμού οι 13 μετανάστες που είχαν συλληφθεί από «αυτόκλητους» σερίφηδες
Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε κατηγορίες για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης να μην απαγγελθεί κατηγορία για το κακούργημα της απόπειρας εμπρησμού, στους 13 μετανάστες και πρόσφυγες συριακής και πακιστανικής καταγωγής που βρέθηκαν στον Εβρο, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών τον περασμένο Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 είχαν εντοπιστεί από τρεις κατοίκους της περιοχής και είχαν παρατύπως κρατηθεί σε ιδιωτικό τρέιλερ ενός εξ αυτών, είχαν φωτογραφηθεί και είχαν παρουσιαστεί στοιχεία (αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός) που υποτίθεται τους συνέδεαν με την καταστροφική πυρκαγιά της περιοχής. Εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε κατηγορίες για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Βασικός ισχυρισμός των τριών ανδρών ήταν ότι οι μετανάστες χρησιμοποίησαν μαχαίρι για την πρόκληση σπινθήρων με στόχο τον εμπρησμό.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι των 13, Κατερίνα Γεωργιάδου και Γιάννης Πατζανακίδης, επισημαίνουν πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δέχθηκε ως «ατελέσφορο μέσο και ενάντια στα διδάγματα της κοινής πείρας» την απόπειρα εμπρησμού με μαχαίρι, το οποίο, μάλιστα, δεν βρέθηκε, ενώ δεν προέκυψε ούτε δείγμα γενετικού υλικού των 13 στην περιοχή, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο.

Για τους τρεις άνδρες, τους δύο Ελληνες και τον ιδιοκτήτη του οχήματος αλβανικής καταγωγής, σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες που αφορούν διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων βιαιοπραγίας ή διχόνοιας με ρατσιστικό κίνητρο, καθώς και αρπαγή με ρατσιστικό κίνητρο και έκθεση σε κίνδυνο.

Τον Σεπτέμβριο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε αποφασίσει την προσωρινή κράτηση των τριών «αυτόκλητων» σερίφηδων.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;