ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για το νέο βίντεο με τους αυτόκλητους «σερίφηδες» - «Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης»
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ «για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το νέο βίντεο από τον Έβρο με τους «αυτόκλητους σερίφηδες» που αιχμαλωτίζουν μετανάστες σαν άλλοι συνοριοφύλακες. Στην ανακοίνωση του, το κόμμα της αντιπολίτευσης τονίζει πως οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά για, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι έχει «τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι:

«Νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτόκλητους ‘σερίφηδες’ να έχουν αιχμαλωτίσει και να έχουν χτυπήσει μετανάστες στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας,

Όπως φαίνεται, το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». Υπογραμμίζει πως «το ερώτημα είναι, τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της ‘Αγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι:

«Έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά. Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων»

Παράλληλα, σχολιάζει:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη «συμπαράσταση» που εξέφρασε στους αυτόκλητους ‘σερίφηδες’»

Να υπενθυμίζουμε πως το τελευταίο 24ωρο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο νέο βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται τέσσερις μετανάστες να έχουν αιχμαλωτιστεί από αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» στον Έβρο.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα να λέει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι, πού είναι οι αρχές… πού είναι οι αρχές […] Άλλους τέσσερις επενδυτές, παίρνουμε τηλέφωνο αστυνομία δεν βγάζει δίκτυο…»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;