Έβρος: Ελεύθεροι οι 4 από τους 13 μετανάστες - Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι αυτόκλητοι αστυνομικοί
Έβρος: «Δεν υπάρχει κανένα άλλο επιβαρυντικό στοιχείο στη δικογραφία που να αποδεικνύει ότι οι 13 ήθελαν να βάλουν φωτιά, πλην των απολογιών των τριών ανδρών που τους έπιασαν», αναφέρει η δικηγόρος ενός εκ των 13.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 4 από τους 13 μετανάστες στους οποίους είχε ασκηθεί δίωξη για απόπειρα εμπρησμού, έπειτα από ομόφωνη απόφαση εισαγγελέως και ανακριτρίας.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν έπεισαν πως έκαναν απόπειρα εμπρησμού ή πως αποτελούν κίνδυνο», σημείωσε η Κατερίνα Γεωργιάδου, δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των 13 μεταναστών μαζί με τον Γιάννη Πατζανακίδη.

Όπως υπογράμμισε η ίδια, δεν υπάρχει κανένα άλλο επιβαρυντικό στοιχείο στη δικογραφία που να αποδεικνύει ότι οι 13 ήθελαν να βάλουν φωτιά, πλην των απολογιών των τριών ανδρών που τους έπιασαν.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις που κατηγορούνται για την αρπαγή όταν κάλεσαν την αστυνομία ανέφεραν ότι έπιασαν τους μετανάστες γιατί ήθελαν να βάλουν φωτιά ενώ υποστήριξαν ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που παρέδωσαν ήταν των μεταναστών.

Η δικηγόρος επισήμανε πως το σημείο στο οποίο τους εντόπισαν οι τρεις άνδρες, που κατηγορούνται για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα, είναι εντός αστικού ιστού και δεν έχει γύρω του δάσος, συμπληρώνοντας πως μεσολάβησε ένα διάστημα από τη στιγμή που οι τρεις άνδρες «συνέλαβαν» τους μετανάστες μέχρι τη στιγμή που τους βρήκε η αστυνομία.

«Οι καταθέσεις των τριών εξυπηρετούν την υπερασπιστική τους γραμμή ώστε να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες που τους ασκούνται». Η κ. Γεωργιάδου αναφέρθηκε ακόμα στο ρατσιστικό κίνητρο των πράξεων των τριών κατηγορουμένων λέγοντας πως οι ενέργειες τους, να αρπάξουν δηλαδή και να βάλουν τους 13 σε ένα τρέιλερ στηρίζονται στο γεγονός ότι είναι μετανάστες, ότι δεν είναι Έλληνες.

Στους τρεις κατηγορούμενους για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα, λόγω διαφωνίας εισαγγελέως και ανακρίτριας και μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την επιβολή προσωρινής κράτησης, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι του κατ΄οίκον περιορισμού, της αφαίρεση διαβατηρίου και της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αναφορικά με το βίντεο που ανήρτησε ο 45χρονος Αλβανός στο οποίο φαίνονται οι μετανάστες που έχει κλείσει στο τρέιλερ, ο συνήγορός του, Βασίλης Δεμίρης δήλωσε: «Υπήρχε ένα ατυχές βίντεο για τους χαρακτηρισμούς τους οποίους χρησιμοποίησε (σ.σ. ο εντολέας μου) δηλώνει δια στόματός μου πλήρως μετανοημένος. Όλη του η οργή όμως και η αγανάκτηση έχει εξαντληθεί σ’ αυτό το βίντεο. Δεν άσκησε ποτέ βία, δεν χρησιμοποίησε ποτέ οπλισμό, κάλεσε τις Αρχές ως όφειλε να κάνει και οι Αρχές έφτασαν στο σημείο. Θα αναμείνουμε με αγωνία την απόφασή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kathimerini.gr, στις απολογίες τους, οι μετανάστες αναφέρουν ότι στη διάρκεια του επεισοδίου έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού αλλά και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς ενώ αρνούνται τις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού. Οι τέσσερις μετανάστες που αφέθηκαν ελεύθεροι οδηγούνται σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1