Δημοσκόπηση: Σχεδόν 1 στους 5 Αμερικανούς πιστεύουν τη θεωρία συνωμοσίας για την Τέιλορ Σουίφτ και τον Τζο Μπάιντεν
Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας άρχισε να κυκλοφορεί σε δεξιά ΜΜΕ όταν έγινε γνωστή η σχέση της Τέιλορ Σουίφτ με τον σταρ του NFL, Τράβις Κέλσι.

Η Τέιλορ Σουίφτ συμμετέχει σε μια συνωμοσία για να βοηθήσει τον Τζο Μπάιντεν να επανεκλεγεί; Κι όμως, σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανούς το πιστεύουν αυτό, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας άρχισε να κυκλοφορεί σε δεξιά ΜΜΕ όταν έγινε γνωστή η σχέση της Τέιλορ Σουίφτ με τον σταρ του NFL, Τράβις Κέλσι. Μάλιστα, η εν λόγω θεωρία συνωμοσίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στήθηκε» το Super Bowl, για να το κατακτήσει η ομάδα του αγαπημένου της ποπ σταρ.

Στη δημοσκόπηση που έκανε το πανεπιστήμιο Monmouth, το 18% δήλωσαν ότι πιστεύουν αυτή τη θεωρία συνωμοσίας. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 71% αυτών που έδωσαν αυτή την απάντηση είναι Ρεπουμπλικάνοι, ενώ το 83% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το 73% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι ισχύουν τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας για την Τέιλορ Σουίφτ, ενώ το 9% δεν ξέρουν τι ισχύει. Τέλος, το 46% των ερωτηθέντων είχαν ακούσει αυτή τη θεωρία.

«Η δήθεν συνωμοσία με την Τέιλορ Σουίφτ βρίσκει ανταπόκριση σε ένα σεβαστό αριθμό υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε ο Πάτρικ Μάρεϊ, διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Monmouth. «Ακόμη και πολλοί που δεν την είχαν ακούσει προτού τους ρωτήσουμε, θεώρησαν πιστευτή αυτή την ιδέα», συμπλήρωσε.

Στις προεδρικές εκλογές του 2020, η Τέιλορ Σουίφτ υποστήριξε τον Τζο Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος φέρεται να επιδιώκει να επαναληφθεί αυτό φέτος. Πριν από το Super Bowl, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Τέιλορ Σουίφτ θα έκανε κάποιου είδους παρέμβαση στο ημίχρονο, για να υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά οι Chiefs του Τράβις Κέλσι νίκησαν, κάτι που υποτίθεται ότι ήταν κομμάτι του «πανούργου» σχεδίου του Μπάιντεν, σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας. Πάντως, η ομάδα του Αμερικανού προέδρου τρόλαρε αυτή τη φήμη με ένα meme.

Μετά τη νίκη των Chiefs, αναρτήθηκε στο Twitter μια φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν στην οποία τα μάτια του «πετούν» λέιζερ, ενώ το σχόλιο ήταν: «Όπως το σχεδιάσαμε».

 

Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει πως θα ήταν «προδοσία» από μέρους της Τέιλορ Σουίφτ να στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν, επειδή η τραγουδίστρια έχει επωφεληθεί από νόμο για τα δικαιώματα από τις υπηρεσίες streaming, που πέρασε επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;