Gmail: Νέα μέτρα κατά των spam μηνυμάτων - Από πότε τίθενται σε ισχύ
Νέοι περιορισμοί στη spam ηλεκτρονική αλληλογραφία έρχεται στο Gmail.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Gmail, με την Google να ξεκινά να εφαρμόζει τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί εδώ και μήνες για την καταπολέμηση του φαινομένου της spam ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Gmail πρόκειται να δει αρκετές αλλαγές μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, το Forbes αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι πολλοί αποστολείς μαζικών e-mails έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προειδοποιήσεις από την εταιρία.

Από Απρίλιο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει η απόρριψη ενός σημαντικού ποσοστού e-mail που δεν πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η Google. Η εταιρία, μάλιστα, σχεδιάζει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό απόρριψης, βάση πάντα των αποτελεσμάτων που θα φέρουν οι νέοι κανόνες χρήσης της.

Μέχρι την 1η Ιουνίου -η ημερομηνία διορίας που έχει δώσει σε όλους τους αποστολείς εμπορικών, προωθητικών e-mails η Google- θα πρέπει να έχει ενσωματωθεί ένα εύκολα προσβάσιμο κουμπί διαγραφής που θα αφαιρεί τον χρήστη από τη λίστα των mail των παραληπτών χωρίς να χρειάζεται σπατάλη χρόνου και ψάξιμο από τον ίδιο.

Οι νέοι αυτοί κανόνες στοχεύουν τους αποστολείς μαζικών μηνυμάτων. Συγκεκριμένα, αυτούς που αποστέλλουν καθημερινά πάνω από 5.000 e-mails σε λογαριασμούς Gmail. Η Google αναφέρει πως απώτερος σκοπός της είναι η ενίσχυση της ασφάλειας χρήσης των υπηρεσιών της.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;