Αγίου Βαλεντίνου 2024: Περισσότερα από 300 χιλιάδες τριαντάφυλλα για την ημέρα των ερωτευμένων
Αγίου Βαλεντίνου 2024: Τα ανθοπωλεία προμηθεύονται τριαντάφυλλα και προετοιμάζονται για την ημέρα των ερωτευμένων

Με τον έρωτα να γιορτάζει επισήμως σε λιγότερο από δύο 24ωρα, τα ανθοπωλεία στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι πανέτοιμα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2024. Εδώ και μέρες έχουν «ντυθεί» στα κόκκινα, όπως επιτάσσει η γιορτινή μέρα, και με περισσότερα από 300.000 κόκκινα τριαντάφυλλα περιμένουν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Σύλλη, ιδιοκτήτη ανθοπωλείου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των λουλουδιών είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι καθώς το αυξημένο κόστος παραγωγής, μεταφοράς και ενέργειας δεν τους επιτρέπει μεγαλύτερες παραγγελίες. Όπως σημειώνει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»:

«Είμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, έχουμε πολλές κατασκευές και πολλών ειδών μπουκέτα για κάθε πελάτη και για όλα τα βαλάντια. Πέρυσι ήταν μια πολύ καλή γιορτή κι έχουμε ανάγκη και φέτος ο κόσμος να στηρίξει τον κόσμο των ανθοπωλείων. Ελπίζω και τα 300 χιλιάδες τριαντάφυλλα να φτάσουν σε αγκαλιές ερωτευμένων» 

Βασιλιάς του έρωτα παραμένει το κόκκινο τριαντάφυλλο, που κρατάει και φέτος τα σκήπτρα και μοιάζει να μην έχει αντίπαλο για τη συγκεκριμένη μέρα, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της γιορτής. Όπως λένε οι ανθοπώλες, η επόμενη επιλογή πελατών είναι οι τουλίπες, οι ορχιδέες και τα λουλούδια εποχής, όπως ζουμπούλια και ανεμώνες, τα οποία όμως ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση από τον …νικητή.

Από ένα λουλούδι μέχρι παραγγελίες μαμούθ κι ανθοδέσμες μ’ ένα κλικ

Στη Θεσσαλονίκη, ο Βαλεντίνος, όπως λένε οι ανθοπώλες, θα κοστίσει όσο και πέρυσι και τα τριαντάφυλλα θα είναι χωρίς …αγκάθια για την τσέπη των καταναλωτών, για τους οποίους η ποσότητα στις παραγγελίες είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας τους. Οι νέοι αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ όσο ανεβαίνει η ηλικιακή κλίμακα, οι ανθοδέσμες …συρρικνώνονται.

Ο κ. Σύλλης επισημαίνει:

«Τα τριαντάφυλλα φέτος θα κυμαίνονται από 3 έως 6 ευρώ και η διαφορά τους στα χρήματα θα είναι στην ποιότητα, στο ύψος και στο άνθος. Υπάρχουν ήδη προπαραγγελίες, οι οποίες αναμένουμε να κορυφωθούν αύριο. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τη συγκεκριμένη γιορτή, διότι είναι μια πολύ ωραία μέρα για να δείξει κάποιος τα συναισθήματα του» 

Όπως σημειώνει, υπάρχουν αυτοί που θα πάρουν ένα λουλούδι για το αγαπημένο τους πρόσωπο, όμως υπάρχουν και οι φανατικοί της υπερβολής που αγοράζουν ανθοδέσμες που δεν χωρούν στην αγκαλιά του αγαπημένου τους προσώπου. Αν και συνήθως οι άντρες είναι αυτοί που χαρίζουν λουλούδια, έχουν αρχίσει και οι γυναίκες να τα εντάσσουν στις προτιμήσεις τους. Μάλιστα, το ποσοστό των γυναικών αυξάνεται από 7-8% που ήταν, στο δέκα, όπως λένε οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων.

Ο κ. Σύλλης στις δηλώσεις του καταλήγει λέγοντας:

«Συνήθως οι νεαροί, οι οποίοι διεκπεραιώνουν πολλές υποχρεώσεις και δουλειές τους μέσω της τεχνολογίας, μπαίνουν τις σελίδες των ανθοπωλείων και φτιάχνουν με “ κλικ” τις ανθοδέσμες τους, επιλέγοντας λουλούδια και συνοδευτικά, και πραγματοποιούν διαδικτυακά τις κρατήσεις τους. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, παραδοσιακά θα δημιουργήσουν μαζί μ’ εμάς τις ανθοδέσμες τους, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που κάποιοι αγοράζουν δυο μπουκέτα -ένα συν ένα, όχι δώρο, μάλλον αυτοί που έχουν μεγάλη καρδιά που χωράει και …δυο αγάπες!» 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;