Πρύτανης ΑΠΘ: «Δηλώνω ρητά ότι δεν υπέβαλα αίτημα να εισβάλει η αστυνομία»
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Απόστολος Αποστολίδης, απαντάει στα δημοσιεύματα που θέλουν να έδωσε εκείνος την εντολή να εισβάλει η αστυνομία στον χώρο.

Μετά τη χθεσινή (1/1) κατάληψη της Πρυτανείας στο ΑΠΘ και την εισβολή των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ που εκκένωσαν τον χώρο από τους καταληψίες, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αποστολίδης, προχώρησε σήμερα (2/2) σε μία δήλωση.

Σε αυτή, απαντάει στα δημοσιεύματα που θέλουν να έδωσε εκείνος την εντολή να εισβάλει η αστυνομία στον χώρο. Όπως αναφέρει «ουδέποτε υπέβαλα τέτοιο αίτημα».

Αναλυτικά η δήλωση του Πρύτανη, κ. Απόστολου Αποστολίδη:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα δημοσιεύματα, με τίτλο “Μετά από αίτημα του προσωρινού πρύτανη η αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ”.  Δηλώνω ρητά ότι ουδέποτε υπέβαλα τέτοιο αίτημα.»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ έγινε κατάληψη από ομάδα ατόμων.

Η ομάδα που προέβη σε αυτή την κίνηση συμμετείχε στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη. Μετά εισέβαλε στο κτίριο της πρυτανείας. Στη συνέχεια ανήρτησε πανό που γράφει «κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, το μέλλον μας όχι».

Στη συνέχεια ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εκκένωσαν την πρυτανεία από τους καταληψίες. Μετά την επέμβαση αυτή, επεισόδια σημειώθηκαν στην Εγνατία καθώς ομάδα ατόμων κινήθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην βόρεια πύλη της ΔΕΘ, πετώντας πέτρες και διάφορα αντικείμενα,. Η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;