Silent travel: Το κορυφαίο ταξιδιωτικό trend για το 2024
Τι είναι τα silent travels και γιατί φέτος πρέπει να τα προτιμήσεις

Αν το 2022 σηματοδότησε την επιστροφή στα ταξίδια, τότε το 2023 ήταν η χρονιά της ολικής επαναφοράς της τουριστικής κίνησης. Το 2024, οι ταξιδιώτες θα βάλουν προτεραιότητες, εκτιμώντας βαθύτερες εμπειρίες που αφήνουν θετικό αντίκτυπο, χρόνο που αφιερώνουν με αγαπημένα πρόσωπα και στιγμές ευεξίας που διαρκούν. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που κατά τη διάρκεια των διακοπών τους δεν θέλουν να μιλήσουν σε κανέναν.

Κι επειδή είναι πολλοί, τρεντάρουν και δημιουργούν μία από τις κορυφαίες τάσεις για τις διακοπές το 2024…

Silent travel: Η πιο μεγάλη τάση για τις διακοπές το 2024

Σε μια εποχή γεμάτη άγχος και συνεχές τρέξιμο, η σιωπή μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε από τα ταξίδια μας το 2024. Προσφέροντας μια ευκαιρία για αποκατάσταση και επαναφορά, το silent travel αντιπροσωπεύει ένα πιο προσεκτικό είδος ταξιδιού που δεν σας βάζει στη διαδικασία να χρειάζεστε άλλες διακοπές για να αναρρώσετε από τις διακοπές σας. Τα αθόρυβα καταφύγια διαλογισμού είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής τάση ευεξίας, αλλά τα silent travels περιλαμβάνουν επίσης απομονωμένα φυσικά θέρετρα, καταφύγια ύπνου, ήσυχα ξενοδοχεία, σιωπηλές περιηγήσεις με τα πόδια, ακόμη και σιωπηλές εμπειρίες σε ντίσκο και συναυλίες.

 

@silent.travel Chùa Bích Động – TP Ninh Bình, Ninh Bình city – Việt Nam #hellovietnam #silenttraveler #silenttravel #ninhbinh #bichdong ♬ nhạc nền – Silent travel

Γιατί θα τρεντάρει τόσο το 2024; Κορεσμένοι από το άγχος και τον χρόνο μπροστά από μία οθόνη, πολλοί από εμάς αναζητούμε τρόπους αποσύνδεσης. Η αθόρυβη πεζοπορία που πρόσφατα έγινε viral στο TikTok αντανακλά μια αυξανόμενη ώθηση να ξεφύγουμε από τον θόρυβο της ζωής μας που τροφοδοτείται από τεχνολογία και να αγκαλιάσουμε την ησυχία, με πολλά υποσχόμενες συνέπειες για την ευημερία. Μια μελέτη του 2015 δείχνει ότι η σιωπή μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης του εγκεφάλου, ενώ μια άλλη διαπίστωσε ότι δύο λεπτά σιωπής κατά τη διάρκεια ή μετά τη χαλαρωτική μουσική αύξησαν τα ηρεμιστικά αποτελέσματα της δεύτερης.

Με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας να προβλέπει αύξηση 21% στον τουρισμό ευεξίας τα επόμενα δύο χρόνια, τι καλύτερο από το να δώσουμε μία ηχηρή απάντηση στους ταραχώδεις ρυθμούς της ζωής μας; Τα silent travels αποτελούν επίσης μέρος μιας κίνησης προς πιο βιώσιμο τουρισμό. Το Quiet Parks International, για παράδειγμα, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στη φύση σε αποκλειστικούς ήσυχους χώρους, μειώνοντας την ηχορύπανση.

 

@getsomenew2407 My silent travel somewhere in Middle East #Qatar#Travel#silent ♬ original sound – Islom Mirza-Karimov

Οι ευκαιρίες για σιωπηλά ταξίδια αφθονούν το 2024. Ξεκινήστε τη χρονιά με ένα σιωπηλό καταφύγιο στην Πορτογαλία (με το Innate) ή στην Ιταλία (με το Mandali). Eπίσης, όσοι το βρίσκουν καλή ιδέα, μπορούν να περπατήσουν στο γαλήνιο μονοπάτι Kumano Kodo της Ιαπωνίας ή να εξερευνήσουν το αρκτικό τοπίο της Φινλανδίας με μια περιήγηση Silence & Nature. Για μια εξατομικευμένη σιωπηλή εμπειρία, η κατασκήνωση Black Tomato’s Blink προσφέρει πολυτελή καταλύματα στις πιο απομακρυσμένες ρυθμίσεις του κόσμου, ενώ το πρόγραμμα Get Lost υπόσχεται να σας βοηθήσει να βρείτε τον εαυτό σας σε μια μακρινή τοποθεσία.

 Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;