Κάρπαθος: Στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2024
Γραφικά χωριά, ξεχωριστή γαστρονομία, ονειρικές παραλίες

Η Κάρπαθος βρίσκεται ανάμεσα στους 10 ιδανικούς προορισμούς της Ευρώπης, που προσφέρονται για διακοπές ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με την Evening Standard.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η Κάρπαθος παρέχει τουριστικές υπηρεσίες χωρίς παράλογα κόστη και προσφέρει μια αυθεντική ματιά στον τρόπο ζωής που διατηρείται στα ελληνικά νησιά. Προσθέτει επίσης πως η θάλασσα στο νησί είναι πάντα αστραφτερή.

Την Κάρπαθο αναγνωρίζει και ο Guardian ως ένα από τα πιο καλά διατηρημένα μυστικά μέρη στην Ευρώπη. Παράλληλα, συμπεριέλαβε τη Σαρία στις 24 πιο συναρπαστικές εμπειρίες για παραθερισμό σε ονειρικές παραλίες.

Σύμφωνα με το διεθνές μέσο, οι διακοπές στην Κάρπαθο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις. Γίνεται λόγος για τα γραφικά χωριά του νησιού, την ξεχωριστή γαστρονομία, τις μοναδικές παραδόσεις και τη Σαρία που άλλοτε αποτελούσε αγαπημένο λημέρι των πειρατών.

Η Κάρπαθος έχει διαγράψει ανοδική πορεία ως προορισμός ξένων τουριστών, κάτι που φαίνεται και από την πρόσφατη ένταξη του νησιού στους 10 δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, έπειτα από ψηφοφορία στην ολλανδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Griekenland.net.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός δήλωσε πως «σκοπός μας είναι αξιοποιήσουμε ένα εύρος “εργαλείων” τουριστικής προβολής για να μεταφέρουμε τη μαγεία του προορισμού στους ταξιδιώτες που επιζητούν την ποιότητα και στους επαγγελματίες ή δημοσιογράφους που επιδιώκουν να αναδείξουν αυθεντικές εμπειρίες. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία, οι τάσεις αλλάζουν με αποτέλεσμα πλέον να μην είναι το ζητούμενο η τυποποίηση, αλλά η αναζήτηση προορισμών πέρα από τα τετριμμένα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;