Απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας λόγω της κακοκαιρίας - Άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο
Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων - Απαγορευτικό απόπλου σχεδόν σε όλα τα λιμάνια της χώρας

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ στα περισσότερα λιμάνια της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας με την ένταση των ανέμων φτάνει κατά τόπους τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου. Επίσης, δεν εκτελούνται δρομολόγια των υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό.

Την ίδια στιγμή, κλειστές είναι οι συνδέσεις Αγ. Μαρίνα – Στύρα, Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. Το πρωινό δρομολόγιο θα εκτελεστεί μόνο στη γραμμή Κεραμωτή- Λιμένας Θάσου, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα, Κυριακή (21/1), καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για αλλαγές στα δρομολόγια, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία: Συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού – Χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε από το Σάββατο (20/1), ήδη έχει «ντύσει» στα λευκά αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σήμερα σε αρκετές περιοχές, ενώ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως και θυελλώδεις άνεμοι.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

  • Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι βαθμιαία στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
  • Τη Δευτέρα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις άνεμοι από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 8-9 μποφόρ, θα πνέουν:

  • Σήμερα σε ολόκληρο το Αιγαίο.
  • Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας οι θυελλώδεις βοριάδες θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
  • Περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Κατά διαστήματα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;