Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Αθώος δήλωσε ο κατηγορούμενος Χορταριάς
Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δευτεροβάθμια δίκη.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή (19/1), η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, σε δεύτερο βαθμό, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και τις καταθέσεις μαρτύρων.

Στο δικαστήριο ήταν παρών ο κατηγορούμενος Αθανάσιος Χορταριάς (ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου). Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9:24 με μια μικρή καθυστέρηση λόγω αλλαγής αίθουσας.

Ισχυρισμοί κατηγορουμένων
Ο κατηγορούμενος Χορταριάς δήλωσε κατηγορηματικά αθώος, ότι είχε ελάχιστη δράση και προσπάθησε να αφοπλίσει το θύμα. Ισχυρίστηκε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος έκανε ληστεία και κρατούσε μαχαίρι.

Ο κατηγορούμενος Δημόπουλος, δια του συνηγόρου του, ισχυρίστηκε ότι δεν πληρείται το υποκειμενικό στοιχεία της αμέλειας και ότι βρισκόταν σε άμυνα σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΠΚ.

Καταθέσεις μαρτύρων
Πρώτοι κατέθεσαν προς υποστήριξη της κατηγορίας ο αδελφός του θύματος, Νίκος Κωστόπουλος, καθώς και η μητέρα του, Ελένη Κωστοπούλου. Ο πατέρας του απουσίαζε λόγω ασθένειας.

Ο Νίκος Κωστόπουλος μίλησε για τη ζωή του αδερφού του, περιγράφοντας πώς βιοποριζόταν και ήταν οικονομικά ανεξάρτητος, συμμετέχοντας σε παραστάσεις, ταινίες και σε μια παραγωγή της Στέγης. Αναφορικά με την υγεία του σημείωσε ότι τα τελευταία 9 χρόνια ήταν οροθετικός και ακολουθούσε αγωγή, η οποία δεν επηρέαζε την υγεία του.

Η μητέρα του, Ελένη Κωστοπούλου, θέλησε αρχικά να μιλήσει για τους δυο κατηγορουμένους και τη στάση τους στον πρώτο βαθμό. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Δημόπουλος δε ζήτησε ποτέ συγγνώμη, πως θα το επαναλάμβανε και ότι αναφερόταν συνέχως στο μαγαζί του. Για το γιο της σημείωσε ότι ήταν ένας μαχητής και αγωνιστής για όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εξετάστηκε η μάρτυρας Κ.Σ. φίλη του Ζακ που ήταν στο τηλέφωνο και μιλούσε μαζί του τα τελευταία λεπτά πριν το γεγονός. Σημείωσε ότι της είπε «μην κλείσεις το τηλέφωνο» και τον ρώτησε «συμβαίνει κάτι; κινδυνεύεις;», με το θύμα να απαντά «ναι, μην κλείσεις».

Πρόεδρος: Ελάτε, η κυρία Κ.Σ. Εσείς τι γνωρίζετε;

Κ.Σ: Δύο ώρες πριν το περιστατικό με πήρε ο Ζαχαρίας τηλέφωνο, μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων στο σούπερμαρκετ.

Πρόεδρος: Δηλαδή περίπου τι ώρα;

Κ.Σ: Να ήταν μία παρά; Μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων, ήμουν εγώ θυμωμένη για έναν άσχετο λόγο και, κάποια στιγμή, δεν τον άκουσα καλά και τον ρώτησα αν κάτι του συμβαίνει.

Πρόεδρος: Πώς το βγάλατε το συμπέρασμα;

Κ.Σ: Ήταν η φωνή του, τον άκουγα ενστικτωδώς. Εγώ στο μυαλό μου είχα το μετρό, του λέω «σε ποια έξοδο» και δεν μου απάντησε ποτέ σε αυτό, αλλά προφανώς δεν ήταν στο μετρό. Και μου είπε «μην κλείσεις το τηλέφωνο» και κατάλαβα ότι είχα δίκιο. Και του λέω «συμβαίνει κάτι; κινδυνεύεις;», και μου λέει «ναι, μην κλείσεις», του λέω «όπως είσαι γύρισε σπίτι», γιατί ήξερα από παλιά ότι υφίστατο μπούλινγκ λόγω της ομοφυλοφιλίας, τον κυνηγούσαν, τον χτυπούσαν.

Πρόεδρος: Έφταναν σε σημείο να τον χτυπάνε;

Κ.Σ: Έλεγε «με σώζουν τα πόδια μου γιατί τρέχω», αλλά προφανώς δεν ήταν ευχάριστα τα όσα βίωνε.

Πρόεδρος: Αλλά είναι άλλο πράγμα τα λόγια και η επίθεση από χτυπήματα και βιαιότητητες.

Κ.Σ: Τι να σας πω, πρέπει να είχε αντιμετωπίσει και βιαιότητα και εγώ επέμενα κιόλας «να φύγεις, να φύγεις». Πρέπει να σας πω ότι είμαι ένας άνθρωποις υπερπροστατευτικός μέχρι εκνευρισμού. Και μου είπε «μην κλείσεις το τηλέφωνο» και μου είπε «περιμένω ένα φίλο μου» και του λέω «δεν πειράζει, φύγε». Εκείνη τη στιγμή ρωτάει κάποιον «συγγνώμη, κύριε, να σας ρωτήσω κάτι;». Περίμενα εγώ στο τηλεφωνο, αλλά το έκλεισε, και μετά τέλος…

Πρόεδρος: Εσείς είχατε σε τί βάση επικοινωνία μαζί του; Πόσο συχνά;

Κ.Σ: Εγώ είμαι σε φιλοζωϊκές οργανώσεις, είχαμε επικοινωνήσει γιατί είχε χάσει το σκυλάκι του. Ήταν σε κακή κατάσταση, έκλαιγε.

Πρόεδρος: Αυτό πότε έγινε;

Κ.Σ: Αρχές Ιουνίου περίπου.

Κατά την εξέταση του αδερφού και της φίλης του θύματος ο συνήγορος του κατηγορούμενου Χορταριά, Ιωάννης Γλύκας εστίασε στην ιατρική κατάσταση του θύματος, καταθέτοντας αίτημα για πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο και κλήση του ιατρού που τον παρακολουθούσε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, καταθέτοντας αφηγήθηκε το περιστατικό και το σήμα για ληστεία που δέχθηκαν. Ισχυρίστηκε ότι ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος αιμόφυρτος και πεσμένος στο έδαφος ξέφυγε από τον κλοιό των αστυνομικών, έσπασε ένα κομμάτι γυαλί και κινήθηκε απειλητικά προς έναν συνάδελφο του.

Η πρόεδρος, Αλεξάνδρα Βασιλακάκου και ο εισαγγελέας Στυλιανός Κωσταρέλλος, εστίασαν κατά μεγάλο μέρος σε ερωτήσεις σχετικά με τυχόν προβλήματα υγείας του θύματος, χρήση ουσιών και αλκοόλ.

Σύλληψη σκιτσογράφου
Ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος, ο οποίος είχε πάρει σχετική άδεια στην αρχή της διαδικασίας, για να δημιουργήσει σκίτσα από τη διαδικασία, συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει λήψεις φωτογραφιών μέσα στην αίθουσα. Οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, προκειμένου να δικαστεί για το σχετικό αδίκημα.

Η συνεδρίαση διακόπηκε στις 14:53 για την επόμενη δικάσιμο, στις 26 Ιανουαρίου 2024.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;