Πλεύρης για ομόφυλα ζευγάρια: «Ο θεσμός της οικογένειας πρέπει να παραμείνει ως έχει»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζει την άποψή του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, εξέφρασε τις ενστάσεις του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας (15/1). Ο ίδιος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «ο θεσμός της οικογένειας πρέπει να παραμείνει ως έχει».

Σχολιάζοντας το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιρρήσεις που έχει, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι δεν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε περίπτωση μη ψήφισης του νομοσχεδίου. Όπως δήλωσε:

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απεφάνθη ότι η ισότητα στον γάμο δεν εμπίπτει στα ατομικά δικαιώματα και είναι κυρίαρχο το κράτος κάθε μέρους να το θεσπίσει. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση από ανθρώπινα δικαιώματα»

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα θέματα της αστικής φύσης ρυθμίζονται με το σύμφωνο συμβίωσης.

Όσον αφορά το θέμα της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το άρθρο 1592 του Αστικού Κώδικα ρυθμίζει το θέμα των παιδιών, αν και ο ίδιος δεν ψήφισε την ισχύ του ούτε και για τους ετεροφυλόφιλους και σημείωσε:

«Θεωρώ ότι ο θεσμός είναι μόνο ένας γάμος ετερόφυλων, αλλά το ότι υπάρχει όμως το σύμφωνο συμβίωσης δεν σημαίνει ότι δεν θα το επικαλεστούμε στα επιχειρήματα τα οποία λέγονται»

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε στη συνέχεια:

«Το να λες ότι κάποιοι μπορεί να είναι σε γάμο αλλά δεν μπορούν να μεγαλώνουν παιδιά, είναι σαν να λες ότι είναι ακατάλληλοι. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική. Η επιχειρηματολογία μου εδράζεται ότι ο γάμος είναι θεσμός οικογενειακού δικαίου που έχει τη μορφή της οικογένειας και την οικογένεια την οποία θεωρώ ότι το Σύνταγμα προστατεύει»

Μιλώντας για την ελληνική κοινωνία υποστήριξε ότι θα «πρέπει να μείνει στον θεσμό της οικογένειας όπως την ξέρουμε», λέγοντας ότι είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν βάζει τον διαχωρισμό γονέας 1 και γονέας 2. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη:

«Εάν θεσμοθετήσουμε αυτή τη μορφή οικογένειας, σημαίνει ότι και στα σχολεία τα παιδιά μας θα διδάσκονται ότι αυτές είναι οι μορφές οικογένειας.

Αν όλα στηρίζονται στην αγάπη, τότε θα υπήρχε αντίστοιχο αίτημα και από τους πολυγαμικούς»

Όπως συμπλήρωσε η ένστασή του είναι ότι δεν πρέπει να παρέμβουμε στο οικογενειακό δίκαιο. Σε ό,τι αφορά τη νομική κατοχύρωση των βιολογικών ή υιοθετημένων παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου αόρατο», αλλά υιοθετείται από έναν πατέρα ή μητέρα.

Εκτίμησε, επίσης, ότι αλλοιώνεται ο θεσμός της οικογένειας και σημείωσε:

«Δύο πατεράδες συγχρόνως δεν μπορεί να υπάρχουν. Αυτό είναι ένα αξιακό επιχείρημα που δεν έρχεται να αναιρέσει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το όποιο δικαίωμα, δεν πρέπει να στοχοποιούνται και προφανώς πρέπει να λύνονται και τα αστικής φύσεως θέματά τους»

 

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;