Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Λάνθιμο για το Poor Things: «Είμαστε όλοι υπερήφανοι»
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με το βραβείο της καλύτερης ταινίας, στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, «επιστρέφει» από τις Χρυσές Σφαίρες 2024 η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Poor Things. Παράλληλα, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Έμμα Στόουν έλαβε το βραβείο του Α’ Γυναικείου ρόλου για την ενσάρκωση της Μπέλα Μπάξτερ.

Η τελετή που είναι ουσιαστικά μία πρόγευση για τα Όσκαρ πραγματοποιήθηκε στο «Beverly Hilton», στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, με την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη να είναι υποψήφια σε συνολικά επτά κατηγορίες και εν τέλει να κερδίζει στις δύο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο χαρακτηρίζοντάς τον πρωτοπόρο και σημειώνοντας πως «είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Poor Things: Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου! Μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκρισή του στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, με την ταινία του «Poor Things». Ένα ακόμη βραβείο μετά τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία που αναδεικνύει τον Γιώργο σε έναν από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες.

Δικαιώνεται, έτσι, η τολμηρή ματιά του δημιουργού στην προσέγγιση επίκαιρων και, ταυτόχρονα, διαχρονικών θεμάτων μέσα από εκφραστικούς τρόπους με το δικό του μοναδικό στίγμα. Αποδεικνύοντας ότι το σινεμά παραμένει τέχνη για τους πολλούς, που γεφυρώνει την προσωπική αναζήτηση με τους κοινούς προβληματισμούς.

Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;