Ανρί: «Είχα κατάθλιψη σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, έκλαιγα κάθε μέρα»
«Συνηθίζουμε να αποφεύγουμε και να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, αυτό κάνουμε πάντα»

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο podcast «The Diary of a CEO», ο Γάλλος άσος, Τιερί Ανρί, αναφέρθηκε στην κατάθλιψη που βίωσε καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας του, στην προβληματική σχέση με τον πατέρα του και τα πνευματικά εμπόδια που αντιμετώπισε στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Είχα κατάθλιψη σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Το ήξερα; Οχι. Εκανα κάτι για αυτό; Προφανώς και όχι. Είχα προσαρμοστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ελεγα ψέματα στον εαυτό μου και στους άλλους επειδή η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει όσα είχα να πω. Ηξερα ότι έλεγα ψέματα στον ευατό μου, αλλά φρόντιζα αυτά τα συναισθήματα να μη βγαίνουν προς τα έξω, έβαζα την κάπα μου» δήλωσε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία με τις φανέλες των Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα.

«Συνηθίζουμε να αποφεύγουμε και να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, αυτό κάνουμε πάντα. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα για να μην τα σκεφτόμαστε. Αλλά κατά τη διάρκεια του Covid είπα: “Γιατί τα αποφεύγεις; Τι κάνεις; Ημουν μόνος και δεν έβλεπα τα παιδιά μου. Ετσι διαπίστωσα τι σημαίνει το να είσαι ευάλωτος, ενσυναίθηση, κλάμα. Εκλαιγα κάθε μέρα χωρίς λόγο, απλά πλάνταζα στο κλάμα. Σου λένε από μικρός «Μην είσαι έτσι, μη δείχνεις ότι είσαι ευάλωτος. Αν κλάψεις τι θα νομίζουν οι άλλοι;», συνέχισε.

Ο Τιερί Ανρί μίλησε και για τη σχέση με τον πατέρα του, η οποία ήταν περισσότερο επαγγελματική, παρά στοργική: «Οταν ήμουν μικρός δεν ένιωσα αγάπη και στοργή. Την πρώτη φορά που ο πατέρας μου με πήρε αγκαλιά είπε: «Αυτό το παιδί θα γίνει σπουδαίος ποδοσφαιριστής». Και από τότε η επιτυχία μου ήταν προγραμματισμένη. Ο πατέρας μου πήρε τον έλεγχο του σώματός μου και ήταν δύσκολο. Μια μέρα παίξαμε έναν αγώνα, ήμουν 13 ετών και κερδίσαμε 6-0. Εβαλα όλα τα γκολ, αλλά πάντα τον ένοιαζε αυτό που δεν έκανα: “Εχασες αυτό το κοντρόλ ή αυτή τη σέντρα”. Αυτό μπορεί είτε να σε διαλύσει, είτε να σε σφυρηλατήσει. Εγώ αποφάσισα να με σφυρηλατήσει, αλλά δεν ήταν εύκολο».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;