Γάζα: Τέταρτος μήνας βομβαρδισμών και αιματοκυλίσματος
Συνεχίζεται η επίθεση του Ισραήλ στην πολύπαθη Παλαιστίνη για τέταρτο μήνα με πάνω από 20.000 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Το αιματοκύλισμα της Γάζας συνεχίζεται για 93η ημέρα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων της να έχουν εκτοπιστεί προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Η Παλαιστίνη μετράει τις πληγές της, καθώς ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επεμβάσεις για τέταρτο μήνα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα τους τελευταίους 4 μήνες έφτασε τους 22.835.

Ο ισραηλινός στρατός έχει θέσει ως επίκεντρο των χερσαίων επιχειρήσεων του πλέον την Khan Younes, μια μεγάλη πόλη του νότιου τμήματος της Γάζας.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως εξάρθρωσε το στρατιωτικό σκέλος της Hamas τη βόρεια Γάζα, ενώ συνεχίζει τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη.

113 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 113 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 250 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. .

Ο σημερινός απολογισμός ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Γάζα σε 22.835 νεκρούς Παλαιστίνιους και σε 58.416 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με άλλα λόγια, περί το 1% του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα έχει σκοτωθεί και το 2% έχει τραυματιστεί. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 58.000, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα πρακτορεία να αναφέρουν ότι στο στόχαστρο της ισραηλινής αεροπορίας βρίσκεται η Khan Younes, η μεγαλύτερη πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου τις τελευταίες μέρες λαμβάνουν χώρα μάχες στο έδαφος.

Σκοτώθηκαν 2 δημοσιογράφοι

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε επίσης ότι δύο ακόμη Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
Ο ένας ήταν ο Mustafa Thuraya, ένας ανεξάρτητος (free lancer) εικονολήπτης, ο οποίος συνεργαζόταν με το Γαλλικό Πρακτορείο, και ο άλλος ο Hamza Wael Dahdouh, δημοσιογράφος του καναλιού Al Jazeera.

Οι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν ενώ επέβαιναν σε όχημα, ανέφεραν το υπουργείο και διασώστες.
Ο σκοτωμένος είναι γιος του Wael Dahdouh, επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στη Γάζας που πρόσφατα τραυματίστηκε σε ισραηλινό χτύπημα.

Ο Wael Dahdouh είχε ήδη χάσει τη γυναίκα του και δύο παιδιά του σε άλλο ισραηλινό χτύπημα κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 77 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης είχαν σκοτωθεί από την έναρξη των βομβαρδισμών στη Γάζα, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Μεταξύ αυτών των δημοσιογράφων, 70 ήταν Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και τρεις Λιβανέζοι.

Το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA μεταδίδει πως υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.
Το Ισραήλ υποστήριξε πως εξάρθρωσε το στρατιωτικό σκέλος της Hamas στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας 8.000 μαχητές της και πως για το λόγο αυτό απέσυρε μέρος των δυνάμεων του από το βορρά της Γάζας, συγκεντρώνοντας τις στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Επιτύχαμε την εξάρθρωση του στρατιωτικού σκέλους της Hamas στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Επικεντρωνόμαστε τώρα στην εξάρθρωση της Hamas στην κεντρική και στη νότια Λωρίδα της Γάζας», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Daniel Hagari το Σάββατο 6/1, σημειώνοντας ωστόσο πως στοιχεία της Hamas συνεχίζουν να επιχειρούν στη βόρεια Γάζα, παρότι «χωρίς δομή και χωρίς διοικητές».

Για να υποστηρίξει μάλιστα τη θέση αυτή, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες με σήραγγες όπου βρέθηκαν κρύπτες με όπλα και με εκτοξευτήτες ρουκετών.

Η Hamas από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν» ένα ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς στρατευμάτων στον καταυλισμό al-Maghazi στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.
«Ο πόλεμος δεν θα σταματήσει όσο δεν έχουμε επιτύχει του καθορισμένους στόχους μας», που είναι «η εξάλειψη της Hamas, η ανάκτηση των ομήρων και να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει πλέον απειλή για το Ισραήλ», είπε δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanayahu.

Αδύνατη η παράδοση βοήθειας στη βόρεια Γάζα

Καθώς οι βοβμαρδισμοί του Ισραήλ συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος του παλαιστινιακού θύλακα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adanom Gebreghesus, δήλωσε ότι οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στο νότιο τμήμα της Γάζας πραγματοποιούνται έστω και «μέσα σε μεγάλη ανασφάλεια και κινδύνους για το προσωπικό».
Ωστόσο, πρόσθεσε, ο ΠΟΥ και οι εταίροι του δεν έχουν μπορέσει να παράσχουν προμήθειες στο βόρειο τμήμα της Γάζας από τις 26 Δεκεμβρίου και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τους δοθεί η δυνατότητα να το πράξουν.

Διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου στο Ισραήλ

Πολυπληθής διαδηλώσεις ενάντια στον Νετανιάχου έλαβαν χώρα το σαββατοκύριακο στο Τελ Αβίβ. Η συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών φέρνει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του Νετανιάχου και της κυβέρνησής του, αλλά και προκήρυξη εκλογών.

«Αρκετά! Φτάνει! Η κυβέρνηση είναι ένα μάτσο ηλίθιοι. Μας οδηγεί σε τόπο φρικτό. Μας οδηγεί σε μέλλον ακατονόμαστο. Ο Benjiamin Netanayahu και όλοι οι ηλίθιοί του οδεύουν να καταστρέψουν το Ισραήλ, να καταστρέψουν όλα όσα ελπίζαμε και ονειρευόμασταν», δήλωσε ένας διαδηλωτήες.

«Όλοι εδώ θέλουμε νέες εκλογές. Χρειαζόμαστε νέα κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε νέο ηγέτη», πρόσθεσε, καθώς η ισραηλινή αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό Netanyahu να εγκαταλείψει το αξίωμα, με το επιχείρημα πως πως δεν έχει λάβει τη «ψήφο εμπιστοσύνης» του πληθυσμού για να διεξαγάγει «μακρές» στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από το bankingnews

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;