Γάζα: «241 νεκροί σε 24 ώρες» σύμφωνα με τη Χαμάς
Σε εξέλιξη συζητήσεις για την επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας, παρόλο που οι εχθροπραξίες δεν σταματούν

Την στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις διαμηνύουν πως «ο πόλεμος στη Γάζα θα διαρκέσει πολλούς μήνες», το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 241 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Παρόλο πάντως που ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς βρίσκεται σε εξέλιξη με το τέλος να μην διαφαίνεται προς το παρόν, ιδιαίτερη σημασία έχει πως επί τάπητος έχει τεθεί και η επόμενη μέρα στη Γάζα.

Προς το παρόν πάντως η λίστα των νεκρών μεγαλώνει διαρκώς και όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, το οποία ελέγχεται από την Χαμάς, επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους, «Έξι μάρτυρες σκοτώθηκαν από την κατοχή (σ.σ. το Ισραήλ), ενώ άλλοι σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Θάμπετ Θάμπετ της Τουλκαρέμ», υποστήριξε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, οι έξι σκοτώθηκαν από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον καταυλισμό Νουρ Σαμς, κοντά στην πόλη Τουλκαρέμ, όπου αναπτύχθηκαν επίσης χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού. Ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.

Ωστόσο από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα νέα βίντεο από επιχειρήσεις κατά των Παλαιστινίων μαχητών.

Γάζα: Η επόμενη μέρα

Στο μεταξύ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, και ο υπουργός στρατηγικών υποθέσεων του Ισραήλ, Ρον Ντέρμερ, συζήτησαν για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης και της ασφάλειας στη Γάζα, αναφέρει αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, οι δύο τους συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την επιστροφή των εναπομεινάντων ομήρων και τη μετάβαση σε μια διαφορετική φάση του πολέμου για τη μεγιστοποίηση της εστίασης σε στόχους υψηλής αξίας της Χαμάς, ανέφερε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;